Featured Image

Την Κυριακή 8 Γενάρη στη Νίκαια Λάρισας θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων που θα αποτελέσει βήμα στον συντονισμό και την κλιμάκωση του δίκαιου αγώνα που δίνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι για την επιβίωσή τους καθώς αυξάνεται δραματικά το κόστος παραγωγής και οι τιμές των προϊόντων τους είναι χαμηλές. 

Στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκωνσυσπειρώνονται 13 Ομοσπονδίες και πάνω από 200 Αγροτικοί και Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι και την Κυριακή στις 12 μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας Λάρισας στο επίκεντρο της σύσκεψης θα είναι η οργάνωση, ο συντονισμός και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων  σε όλη την Ελλάδα. 

Η σύσκεψη αυτή αποτελεί την κορύφωση μιας πλούσιας δραστηριότητας που αναπτύχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, με συλλαλητήρια, πορείες με τρακτέρ, μπλόκα και άλλες πρωτοβουλίες που οργάνωσαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες.

Στο επίκεντρο βρίσκονται τα αιτήματα για τη μείωση του κόστους παραγωγήςκατώτατες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, να εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση, την αναπλήρωση εισοδήματος, την εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και την αλλαγή του κανονισμού του, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, τη μη περικοπή των άμεσων και συνδεδεμένων ενισχύσεων, όπως προβλέπεται στη νέα ΚΑΠ.

Featured Image

Πρόκειται δηλαδή για αιτήματα που αφορούν όλο τον λαό, αφού εξαιτίας της πολιτικής στήριξης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, την ίδια ώρα που ο αγροτοκτηνοτρόφος αναγκάζεται να δώσει την παραγωγή του για ψίχουλα, ο εργαζόμενος και ο αυτοαπασχολούμενος έρχονται αντιμέτωποι με πανάκριβες τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Παράλληλα, στο επίκεντρο της σύσκεψης θα βρεθεί η πλούσια πείρα από τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, από την προσπάθεια για το δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων, τη συμπόρευση και την κοινή δράση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Αγώνες που, κόντρα στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, είχαν αποτελέσματα, οδήγησαν σε συγκεκριμένες κατακτήσεις.

Η επιτυχία της σύσκεψης της Κυριακής αναμένεται να δώσει απάντηση στο κλίμα αναμονής, στην ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία, που καλλιεργούν η κυβέρνηση και άλλα αστικά επιτελεία, να ωθήσει στην κλιμάκωση του αγώνα για μια αξιοπρεπή ζωή, που τους στερεί η πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων απ’ όλες τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου.