Έκκληση προς κάθε αρμόδιο φορέα αλλά και τις αστυνομικές αρχές, για να ληφθούν μέτρα προστασίας του κάμπου από τους «κυνηγούς» χαλκού, απευθύνει ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου.

Το πρόβλημα, τονίζει, έχει πάρει πολλή μεγάλες διαστάσεις και αφορά όλο τον κάμπο της Π.Ε. Καρδίτσας. Μόνο στον Δήμο Παλαμά, σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα περισσότερες από 30 κλοπές. Καταστρέφονται αντλιοστάσια του Δήμου και ιδιωτών, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη για τις καλλιέργειες περίοδο. Αν δεν έχει φανεί, συνεχίζει, με τόσο μεγάλη ένταση το πρόβλημα είναι γιατί ο καιρός δεν επέβαλλε την έναρξη της άρδευσης. Σε λίγες μέρες όμως θα το δούμε σε όλη του την έκταση και θα είναι καταστροφικό.

Η ζημιά στις καλλιέργειες μπορεί να είναι ανεπανόρθωτη και όλα αυτά για ελάχιστο κέρδος που παίρνουν αυτοί που έχουν κάνει επάγγελμα τις κλοπές χαλκού.

Κάνω έκκληση, υπογραμμίζει ο κ. Σακελλαρίου, σε όλους τους αρμόδιους φορείς για προστασία της περιουσίας του Δήμου και των ιδιωτών. Κάνω έκκληση για την προστασία των καλλιεργειών και του μόχθου του αγροτικού κόσμου. Κάτι πρέπει να γίνει και πρέπει να γίνει άμεσα.

Featured Image

Ως Δημοτική Αρχή, συνεχίζει, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Καρδίτσας και Λάρισας, όπως και με τον ΔΕΔΔΗΕ. Έγιναν και γίνονται συναντήσεις και πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση για αποκατάσταση ζημιών και για εντατικοποίηση ελέγχων προς σύλληψη και όσων κλέβουν και όσων αποδέχονται προϊόντα κλοπής.
Το πιο ανησυχητικό φαινόμενο όμως είναι ότι σε ήδη κλεμμένα αντλιοστάσια κάποιοι επιτήδειοι -και όχι πάντως κλέφτες- συνεχίζουν να προκαλούν καταστροφές σε πίνακες ηλεκτρισμού και αφαιρούν εξαρτήματα που δεν έχουν καμία αξία μεταπώλησης απλά βγάζουν τα μηχανήματα εκτός λειτουργίας. Είναι δηλαδή καθαρή δολιοφθορά που φέρνει Δήμο και δημότες σε ακόμα πιο δυσχερή θέση.

Αποκορύφωμα όλων αυτών η κλοπή που έγινε την Κυριακή στο αντλιοστάσιο ύδρευσης του Φύλλου, αναφέρει ο κ. Σακελλαρίου. Και εδώ όμως, διευκρινίζει, υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για δολιοφθορά. Διότι δεν εκλάπησαν τα συνήθη που έχουν την μεγαλύτερη αξία γι αυτούς που τα εμπορεύονται, αλλά αντικείμενα από άλλο υλικό αλλά υπεραπαραίτητα για την λειτουργία του αντλιοστασίου.

Τα αντανακλαστικά του Δήμου, καταλήγει ο δήμαρχος Παλαμά, λειτούργησαν άμεσα. Σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ έγινε αποκατάσταση της βλάβης και ο οικισμός υδροδοτήθηκε κανονικά από το απόγευμα της ίδιας μέρας. Είναι όμως και αυτό δείγμα του προβλήματος και της ανάγκης να υπάρξει μέριμνα για την επίλυσή του.