Μεγάλη κοινωνική αναταραχή έχει προκληθεί στους αγρότες που υπάγονται στο ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου καθώς οι υπέρογκες αυξήσεις στις χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος τους έχουν φέρει σε απόγνωση. Σήμερα αγρότες μαζί με τον δικηγόρο τους Γιάννη Γιάντσιο πέρασαν το κατώφλι της εισαγγελίας Σερρών προκειμένου να ενημερώσουν για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

Featured Image

Το κατώφλι της εισαγγελίας Σερρών πέρασαν σήμερα αγρότες που ανήκουν στο ΤΟΕΒ του Σιδηροκάστρου μαζί με τον δικηγόρο τους Γιάννη Γιάντσιο καθώς διαμαρτύρονται για τις υπέρογκες αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια που γίνανε εις βάρος τους από τον ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου. Η χρέωση από 20 ευρώ το στρέμμα εκτοξεύθηκε στα 40 ευρώ σημειώνοντας αύξηση 100/%, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των καλλιεργητών. Ο κ. Γιάντσιος ευελπιστεί να βρεθεί μια λύση και να μην οδηγηθούν στις δικαστικές αίθουσες.
Oι υπογραφές όσων διαμαρτύρονται συγκεντρώνονται και μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει πάνω από 800 καλλιεργητές. Ο κ. Χρήστος Τσίμας αγρότης στο επάγγελμα αναφέρει πως από 7.000 ευρώ καλείται να πληρώσει 14.000 ευρώ και ότι σε άλλους ΤΟΕΒ δεν έχουν γίνει τόσο υπέρογκες αυξήσεις ενώ παράλληλα θίγει και τον τρόπο ψηφοφορίας που διενεργήθηκε από πλευράς του ΔΣ του ΤΟΕΒ.
Ενώ και ο κ. Γιάννης Καλεντέρης αναφέρει πως αυτό που συμβαίνει στον ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Η κοινωνική αναταραχή που έχει προκληθεί είναι μεγάλη.