Featured Image

Τα μπλόκα των Ελλήνων αγροτών είναι πασίγνωστα για τις δυναμικές τους κινητοποιήσεις σε θέματα που τους αφορούν. Ακόμα και φέτος που οι αγρότες πούλησαν σε τιμές-ρεκόρ αγροτικά προϊόντα βρέθηκαν στις επάλξεις των κινητοποιήσεων, για λίγες μέρες, για να διεκδικήσουν “αγροτικό πετρέλαιο” και ενισχύσεις ενόψει της εκτόξευσης των τιμών των λιπασμάτων και καυσίμων, μερικές βδομάδες πριν το ξέσπασμα του πολέμου της Ουκρανίας.

Ωστόσο, ούτε μια κινητοποίηση δεν έγινε σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Την ίδια στάση “σιωπής” ακολουθούν οι ενώσεις και οι διεπαγγελματικές.

Αντίθετα, οι συνάδελφοι τους, ιταλοί αγρότες, βγήκαν στους δρόμους για να καταδικάσουν τον πόλεμο. «Όχι στον πόλεμο ως επίλυση διαφορών μεταξύ των εθνών» είναι η έκκληση που δημοσίευσε στο Campo, η ένωση γυναικών της Ιταλικής Συνομοσπονδίας Αγροτών (CIA), μετά τις συνεχιζόμενες μάχες και τους βομβαρδισμούς της Ουκρανίας τις τελευταίες ημέρες.

Featured Image

Φαίνεται πώς οι Ιταλοί αγρότες και αγρότισσες έχουν αντιληφθεί πιο γρήγορα από εμάς ότι οι συνέπειες του πολέμου στο “γείτονα μας” θα έρθουν σύντομα και στη δική μας πόρτα. Και τότε, δεν θα θέλουμε να μένουν οι άλλοι σιωπηλοί. Θα θέλουμε να ξεσηκωθούν. Εμείς γιατί μένουμε σιωπηλοί;

Agrogata

Πηγή φωτογραφίας: www.oliveoiltimes.com