Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της ελαιοκράμβης στο Παρίσι (22 Νοεμβρίου) έκλεισαν στα 637,50 ευρώ/τόνο την Παρασκευή, μειωμένα κατά 42,50 ευρώ/τόνο όλη την εβδομάδα. Η είδηση ​​ότι επρόκειτο να υπογραφεί εξαγωγική συμφωνία μεταξύ των Ηνωμένων Εθνών, της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Τουρκίας είδε τις τιμές να χάνουν την υποστήριξη μέσα στην εβδομάδα, με τις ελπίδες ότι οι αποστολές ελαιοκράμβης από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας θα ξεκινήσουν σε εύθετο χρόνο.

Ο ευνοϊκός καιρός που προβλέπεται στη Βόρεια Αμερική, ενισχύοντας τις προοπτικές της σόγιας, πρόσθεσε επίσης κάποια πίεση στα μελλοντικά συμβόλαια ελαιοκράμβης. Οι συνθήκες καλλιέργειας καναδικής ελαιοκράμβης φαίνονται επίσης βελτιωμένες μετά από ζέστη και υγρασία νωρίτερα στη σεζόν.

Η συγκομιδή ελαιοκράμβης στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε εξέλιξη με το 28% της έκτασης του GB να εκτιμάται ότι έχει συγκομιστεί έως τις 19 Ιουλίου. Αυτό είναι ελαφρώς μπροστά από τα τελευταία χρόνια.

Featured Image

Στην Ελλάδα οι αγρότες πούλησαν μπιρ παρά την ελαιοκράμβη φέτος και συγκεκριμένα στα 50 με 60 λεπτά, φανερώνοντας για μια ακόμα φορά την ανοργανωσιά και την έλλειψη συλλογικότητας. Το παιχνίδι για μια ακόμα χρονιά αποδεικνύεται σημαδεμένο και στημένο σε βάρος των γνήσιων παραγωγών.

Newsroom Agronewsbomb