Με το 1,80 φλερτάρει σε ορισμένες περιοχές της χώρας η τιμή του πετρελαίου κίνησης, ενώ οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου σημειώνουν βουτιά.

Αντιμέτωποι με επιβαρύνσεις φωτιά είναι όσον αφορά στο πετρέλαιο κίνησης οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της χώρας μας, καθώς οι τιμές στην αντλία ανεβαίνουν διαρκώς. Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη από τη στιγμή που η κυβέρνηση προτίθεται κατ’ επιταγή της ΕΕ να καταργήσει πάλι την επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου κι ενώ δεν έχει πληρώσει ακόμα την επιστροφή ΕΦΚ των 76 εκατ. ευρώ για το 2023.

Βουτιά στις τιμές διεθνώς

Μεγάλη υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές απόρροια της διάψευσης των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα για ισχυρή ανάπτυξη στην Κίνα, αλλά και των αμφιβολιών για την οριστική επίτευξη συμφωνίας για το αμερικανικό χρέος, ενώ προβληματισμός υπάρχει για το τι θα πράξει την Κυριακή στην νέα Σύνολο ο ΟΠΕΚ+.

Η εξέλιξη αυτή κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την Σύνοδο των χωρών του ΟΠΕΚ+ που είναι προγραμματισμένη για το προσεχές Σαββατοκύριακο και μένει να δούμε ποια θα είναι η στάση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών.

Featured Image

Πάντως, στην αντλία οι τιμές συνέχισαν και σήμερα την ανοδική τους πορεία και κατέγραψαν νέα υψηλά για τον τελευταίο μήνα και πλέον ελάχιστα πρατήρια στην Αττική πωλούν την βενζίνη κάτω από το 1,8 ευρώ το λίτρο, ενώ και το diesel κίνησης είναι σε ανοδική πορεία και πλησιάζει το 1,5 ευρώ το λίτρο για την Αττική.

Στις διεθνείς αγορές το Brent κατέγραφε απώλειες 4,5% με την τιμή να διαμορφώνεται στα 73,69 δολάρια το βαρέλι, που είναι κοντά στα χαμηλά του τελευταίου μήνα.

Νευρικό ήταν πάντως, το κλίμα στις διεθνείς αγορές, οι οποίος πέρασαν στο κόκκινο, μετά από την αρχική ικανοποίηση για την επίτευξη συμφωνίας για το αμερικανικό χρέος, κυριάρχησαν οι φόβοι για το αν θα επικυρωθεί από τη Βουλή και τη Γερουσία με δεδομένα τα στενά χρονικά περιθώρια και την αντίσταση που προβάλλεται από αρκετούς βουλευτές.

Newsroom Agronewsbomb