Featured Image

Σε προ-εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία επίπεδα έχουν επιστρέψει οι τιμές των σιτηρών, με τις πιέσεις να παραμένουν ισχυρές λόγω της υπερεπάρκειας της προσφοράς.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σιταριού στο Σικάγο υποχώρησαν κάτω από τα 7,4 δολάρια ανά μπουσέλ στα μέσα Αυγούστου, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο, εν μέσω ισχυρών προμηθειών από μεγάλες αναπτυσσόμενες περιοχές.

Τα πλοία που μεταφέρουν ουκρανικά σιτηρά συνέχισαν να κινούνται ομαλά μετά τη μεσολάβηση του ΟΗΕ σε μια συμφωνία μεταξύ Ρωσίας, Ουκρανίας και Τουρκία για ασφαλείς εμπορικούς διαδρόμους για να μετριαστεί η παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Η Ουκρανία αναμένεται να πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια τόνους σιτηρών που έχουν συσσωρευτεί στα σιλό στα λιμάνια της, από την έναρξη της εισβολής της στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ παράλληλα θα καθαρίσει τον απαραίτητο χώρο αποθήκευσης για την επερχόμενη συγκομιδή σιταριού.

Featured Image

Οι προβλέψεις για βροχή στη ζώνη των σιτηρών των ΗΠΑ αμβλύνουν τις ανησυχίες ότι ο ζεστός και ξηρός καιρός θα παρεμπόδιζε την καλλιέργεια.

Εν τω μεταξύ, ο USDA αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις για τις προμήθειες σε παγκόσμια κλίμακα στην τελευταία του έκθεση WASDE. Η νέα θεώρηση βασίζεται στις προσδοκίες παραγωγής ρεκόρ για τη Ρωσία και μεγαλύτερη παραγωγή για την Κίνα και την Αυστραλία. Οι προοπτικές για την προσφορά στις ΗΠΑ αναθεωρήθηκαν επίσης υψηλότερα, καθώς το ισχυρό ανοιξιάτικο σιτάρι υπεραντιστάθμισε τις μειώσεις του χειμερινού και του σκληρού σίτου.

crisismonitor.gr