Featured Image

Κατ’ όνομα στις 15 Απριλίου άνοιξε το ΟΣΔΕ με πανηγυρισμούς από την πλευρά του ΥΠΑΑΤ όμως από την ερχόμενη Δευτέρα 26 Απριλίου θα ξεκινήσουν οι δηλώσεις ΟΣΔΕ από τους παραγωγούς.

Την προηγούμενη βδομάδα οι πύλες ΟΣΔΕ (ΕΑΣ, μελετητές) υπέγραψαν τις συμβάσεις τους με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, οπότε γενικά μπλοκαρισμένα είναι τα πράγματα και με τις πληρωμές.

Οι συνδεδεμένες ζωικών μετατίθενται για τα τέλη του Μαίου και οι κτηνοτρόφοι είναι έξαλλοι.

Featured Image

Ένα πακέτο συνδεδεμένων αναμένεται να τρέξει τη Μεγάλη Εβδομάδα, μαζί με κάποιες αποζημιώσεις ΕΛΓΑ για ζημιές του 2020, αλλά και κάποια ελάχιστα ποσά για υπόλοιπα ενιαίας ενίσχυσης 2020 μετά από ελέγχους.

Ακόμα είναι σε εκκρεμότητα λόγω ελέγχων για το Απόθεμα η μεγάλη πληρωμή των υπολοίπων ενιαίας ενίσχυσης (10% του ποσού) αλλά και πολλές ενισχύσεις σε προϊόντα λόγω covid, όπως η πατάτα, τα θερμοκήπια Κρήτης, τα ανθοκομικά φυτώρια, οι επιτραπέζιες ελιές, τα καρπούζια κ.λπ.

Όλες αυτές οι καθυστερήσεις στο ΟΣΔΕ που έχουν αντίκτυπο και στις πληρωμές οφείλονται στις κόντρες για το ποιός θα έχει το πάνω χέρι στον ΟΠΕΚΕΠΕ και το ΟΣΔΕ, με το ΥΠΑΑΤ να παραμένει μέχρι σήμερα απλός θεατής.