Υπόλοιπα από την περσινή ενιαία ενίσχυση, αλλά και οι εκκρεµότητες για τις Σπάνιες Φυλές, το Κοµφούζιο και περιπτώσεις των βιολογικών από τα προγράµµατα του 2022, µαζί µε συµπληρωµατική δόση για την ενίσχυση της αγοράς ζωοτροφών για τους νεοεισερχόµενους και για όσους υπέβαλλαν ένσταση, δεν έχουν ακόµα τακτοποιηθεί. Από τους υπεύθυνους των πληρωµών «ακούγεται» η επόµενη Παρασκευή 10 του µήνα ως ηµεροµηνία στόχος για µία πίστωση που θα αφορά τις Σπάνιες Φυλές και κάποια προγράµµατα της περσινής χρονιάς, που διευθετήθηκαν, ωστόσο τίποτα ακόµα δεν είναι σίγουρο.

Όσον αφορά, τώρα, τα υπόλοιπα της ενιαίας του 2022, η πληρωµή τους φαίνεται να ακολουθεί την «τακτική» των σταδιακών και µεµονωµένων πιστώσεων για όσους από τους παραγωγούς περνούν τον διασταυρωτικό έλεγχο, µε ορίζοντα τον Ιούνιο, οπότε και θα πρέπει -βάσει κοινοτικού κανονισµού – να έχει ολοκληρωθεί η εξόφληση των δικαιούχων.

Featured Image

Στα πιο πίσω µετατίθεται, όπως όλα δείχνουν και η πληρωµή του πρώτου πακέτου των συνδεδεµένων ενισχύσεων, που φαίνεται να παγιώνεται όπως έχει γίνει τα τελευταία τρία χρόνια, µαζί µε την ειδική ενίσχυση στο βαµβάκι λίγο πριν την 25η Μαρτίου. Μια εξέλιξη, που απεύχονταν οι αγρότες, ενώ και οι αρµόδιοι του υπουργείου και του ΟΠΕΚΕΠΕ δροµολογούσαν να µην βγει στην πράξη.

agronews.gr