Featured Image

Συγκέντρωση με στόχο την συζήτηση αναφορικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κλάδος της Ηλείας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 7:30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας.

Η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας προχώρησε σε αυτή την πρωτοβουλία, προκειμένου να τεθούν τα ακόλουθα ζητήματα που αφορούν τους παραγωγούς όλου του νομού:

Τα ΠΣΕΑ που ακόμα οι αγρότες περιμένουν να πληρωθούν, αλλά και το υπόλοιπο του 10% που αναμένουν να λάβουν από τις ζημιές του 2018.

Η απόρριψη από τον ΕΛΓΑ Πατρών στις αιτήσεις των παραγωγών σχετικά με τον καύσωνα του 2019. Καθώς από τον ΕΛΓΑ υποστηρίζουν ότι η θερμοκρασία στην βόρεια Ηλεία, έφτασε στους 39,8 βαθμούς Κελσίου έναντι των 40 βαθμών που δικαιολογείται η αποζημίωση, ενώ σε ότι αφορά στη νότια Ηλεία υποστηρίζουν ότι οι ζημιές οφείλονται σε παθολογικά αίτια.

Featured Image

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι να χάνουν οι παραγωγοί και την στρεμματική ενίσχυση, καθως δεν συμπληρώνουν ούτε 5 τόνους το στρέμμα.

Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει επίσης η Ο.Π ελαιολάδου καθώς κινδυνεύει με διάλυση, αφού για την φετινή χρονιά, ο συνολικός τζίρος δεν έχει ξεπεράσει τις 400.000 ευρώ.

Επιπλέον, το θέμα της αναδιάρθρωσης της Κορινθιακής Σταφίδας αναμένεται να τεθεί στην επερχόμενη συγκέντρωση, θέμα το οποίο αφορά όχι μόνο την Ηλεία αλλά  και την Αχαΐα, την Ζάκυνθο όπως και την Μεσσηνία.

Επίσης όλοι οι παραγωγοί κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από Οικονομολόγο για όλα όσα ισχύουν αυτή την στιγμή σχετικά με τα οικονομικά και ασφαλιστικά θέματα.