Σε ένα μήνα περίπου πρόκειται να ξεκινήσει η συγκομιδή της ελιάς Καλαμών (Καλαμάτα). Οι απόψεις για το πώς θα διαμορφωθεί η προσφορά, η ζήτηση και κατ΄επέκταση οι τιμές παραγωγού ποικίλουν.

Τα αποθέματα από την περσινή χρονιά σταδιακά λιγοστεύουν, οι δε πράξεις γίνονται σε κάθε περίπτωση σε τιμές άνω του 1,5 ευρώ και έως 2,15 ευρώ το κιλό για τα 200 τεμάχια στο κιλό.

Featured Image

Για τη νέα σεζόν τώρα όλα δείχνουν ότι θα έχουμε μέτρια σε όγκο χρονιά σε Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Λακωνία και Μεσσηνία, αλλά υψηλή ποιότητα. Έμποροι, μεσίτες, τυποποιητές και Διεπαγγελματική μιλούν για μεγάλη παραγωγή, με στόχο να συμπιέσουν τις τιμές στην εκκίνηση.

Πέρσι η βασική κατηγορία των 200 τεμαχίων ξεκίνησε με 1,5 ευρώ το κιλό, οπότε φέτος αν τα εργοστάσια δώσουν χαμηλότερες τιμές, οι παραγωγοί θεωρείται βέβαιο ότι θα καταφύγουν σε μαζική αποθήκευση. Οι παραγωγοί από την πλευρά τους γνωρίζουν καλά ότι τα μεγάλα μεγέθη είναι δυσεύρετα και δεν γίνεται να καλυφθούν τα εργοστάσια με εισαγωγή. Οπότε αναμένουν υψηλές τιμές στο ξεκίνημα για να δώσουν την παραγωγή τους.