Κάθε μέρα ακούμε για ενισχύσεις των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορονοϊο, στις εκλογές δε ακούγαμε ότι ο πρωτογενής τομέας είναι η ατμομηχανή της οικονομίας. Αν συμπεράνουμε από το ποσοστό ενίσχυσης των αγροτών που πλήττονται όλοι από τον κορονοϊό και τα δις που έχει δώσει οι αγρότες, τότε μάλλον τους ξέχασε ή δεν θέλει να τους ενισχύσει.

Ενδεικτικό είναι ότι από τα 15 δις ευρώ ενισχύσεων μόνο 150 προορίζονται για τους αγρότες, δηλαδή μόλις το 1%. Αν δούμε και επιμέρους στοιχεία σχετικά με τους κλάδους που θέλει να ενισχύσει η κυβέρνηση, τότε καταλαβαίνουμε εύκολα, ότι ο σχεδιασμός της δεν περιλαμβάνει σε καμιά περίπτωση τον αγροτικό πληθυσμό. Συγκεκριμένα ενισχύσεις θα πάρουν ανθοπαραγωγοί και αλιείς. Από τον κατάλογο εκτός έμειναν και οι κτηνοτρόφοι που έχασαν εκατομμύρια ευρώ λόγω αμνοεριφίων μέσα στο Πάσχα.

Featured Image

Αλλά και από τα λεφτά που λένε ότι θα φτάσουν στους αγρότες, πόσα τελικά θα πάνε σε πραγματικούς αγρότες;

Μέχρι πριν ένα μήνα η κυβέρνηση έλεγε ότι δεν έχει δημοσιονομικό χώρο να ενισχύσει τους αγρότες στο πετρέλαιο, τώρα τι κάνει με το θέμα αυτό; Τίποτα είναι η απάντηση, όπως τίποτα δεν κάνει ούτε με τους ελαιοπαραγωγούς που πλήττονται από τις χαμηλές τιμές. Όχι όμως δεν κάνει τίποτα, αλλά με τις πράξεις της δυσχεραίνει κι άλλο τον αγροτικό κόσμο, όπως έκανε με τις επιταγές και την αναστολή των 75 ημερών που δυσκολεύει κι άλλο την ρευστότητά τους. Οι αγρότες πάντως το έχουν πάρει χαμπάρι όπως μας καταγγέλλουν και θα δώσουν την απάντησή τους στις εκλογές.