Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. και βουλευτής Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος ενημέρωσε τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν αρκετές χιλιάδες κτηνοτρόφοι σε όλη την Ελλάδα, αρκετές δε εκατοντάδες στην Μαγνησία, με τα παλιά δάνεια της πρώην Αγροτικής Τράπεζας.

Στην χθεσινή ενημέρωσή του προς τον Υπουργό, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος τόνισε ότι χιλιάδες κτηνοτρόφοι ανά την Ελλάδα αγωνιούν για το μέλλον τους καθώς πέρα από την κρίση λόγω πανδημίας, τις καταστροφές, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ετών, τις ραγδαίες ανατιμήσεις των ζωοτροφών, την αύξηση του κόστους παραγωγής, αντιμετωπίζουν και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών εκ μέρους της εκκαθαρίστριας εταιρίας της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, PQH ΑΕ.

Featured Image

Συγκεκριμένα ο βουλευτής Μαγνησίας ζήτησε από τον Χρήστο Σταϊκούρα να υπάρξει παρέμβαση του, αφού πρόκειται για χρέη με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, που δόθηκαν το 2008, αρχικά άτοκα στους κτηνοτρόφους, κατ΄ αντιστοιχία του πακέτου Χατζηγάκη προς τους αγρότες. Ο βουλευτής τόνισε ότι θεωρεί απαράδεκτο μια τέτοια χρονιά όπως το 2022, η PQH ΑΕ να απαιτεί την πλήρη εξόφληση αυτών των δανείων και να έχει προβεί σε μερική δέσμευση λογαριασμών κτηνοτρόφων με τον κίνδυνο να απωλέσουν αυτοί και τα όποια χρηματικά ποσά τους αποδοθούν από την Κυβέρνηση ως οικονομική στήριξη λόγω της παρούσας δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας. Ζήτησε δε χαρακτηριστικά γενναίο κούρεμα και ευνοϊκές για τους κτηνοτρόφους ρυθμίσεις αποπληρωμής.

Ο κ. Σταϊκούρας ακούγοντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους προβληματισμούς και τις προτάσεις του βουλευτή Μαγνησίας δεσμεύτηκε ότι θα πράξει προσωπικά ό,τι είναι δυνατόν, με παρέμβασή του στην Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και στην Εκκαθαρίστρια Εταιρία της πρώην Αγροτικής, PQH ΑΕ, για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού και περαιτέρω την ενίσχυση και τόνωση ενός τόσο σημαντικού κλάδου του πρωτογενούς τομέα.