Featured Image

Νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων παρατηρούνται τα τελευταία 24ωρα. Η τιμή της βενζίνης «σκαρφάλωσε» πάλι πάνω από τα 2,10 ευρώ σε πολλά πρατήρια, ενώ εξίσου υψηλή είναι και η τιμή του πετρελαίου κίνησης. Το Newsbomb.gr έδωσε τον λόγο στους πολίτες, οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για το πού θα σταματήσει το «ράλι» των τιμών.

Οι περισσότεροι είναι απαισιόδοξοι για την πορεία των τιμών των καυσίμων, καθώς πιστεύουν πως στη διάρκεια του χειμώνα βενζίνη και πετρέλαιο θα γίνουν ακόμα πιο ακριβά. Παράλληλα, αναζητούν τρόπους να περιορίσουν την κατανάλωση ή εναλλακτικές λύσεις έτσι ώστε να κινούνται… φθηνότερα.

«Τζάμπα είναι οι τιμές, πρέπει να ανέβουν κι άλλο. Είμαι πάρα πολύ πλούσιος, δεν έχω ανάγκη», ανέφερε οδηγός στην κάμερα του Newsbomb.gr και τον Νίκο Χριστοφάκη, με εμφανή τη διάθεση για… βιτριολικό χιούμορ. Μιλώντας, ωστόσο, σοβαρά για την κατάσταση, σχολίασε πως «Αν μπορούν πρέπει να κάνουν μείωση. Σίγουρα έχουμε λιγοστέψει τις διαδρομές μας».

«Είναι πολύ ψηλά, και είναι δύσκολο για όλους μας. Βάζω πάντα πέντε ευρώ βενζίνη, όσο και να πάει, απλά πάω σε λιγότερα μέρη. Νομίζω ότι θα είναι πιο δύσκολα» ανέφερε οδηγός μηχανής.

Σύμφωνα με άλλο οδηγό, η λύση είναι «να βάλουμε υγραέριο ή να πάρουμε υβριδικό αυτοκίνητο. Δυσκολευόμαστε λογικά, όπως όλοι».

Άλλος πολίτης, επεσήμανε πως «Έχουν πάρει πάλι την ανιούσα οι τιμές. Τα πράγματα δεν φαίνονται ότι θα βελτιωθούν. Θα είναι δύσκολος ο χειμώνας».

Πού υπάρχουν πιο φθηνά καύσιμα
Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο επισκόπησης τιμών υγρών καυσίμων, η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης στις 7 Νοεμβρίου ανήλθε σε 2,094 ευρώ/λίτρο, προσπερνώντας έπειτα από καιρό το diesel το οποίο διαμορφώθηκε στα 2,091 ευρώ.

Featured Image

Με αυτά τα δεδομένα, οι οδηγοί αναζητούν πλέον το πρατήριο που θα πάνε για να βάλουν καύσιμα. Γι’ αυτό επισκέπτονται και τον ιστότοπο του υπουργείου Ανάπτυξης fuelprices.gr, όπου αναφέρονται οι τιμές του εκάστοτε βενζινάδικου της κάθε περιοχής, αλλά και η ακριβής τοποθεσία τους.

Με βάση τα στοιχεία που έχει το Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων, τα φθηνότερα βενζινάδικα στην Ελλάδα βρίσκονται στην Αττική, όπου οι οδηγοί μπορούν να ανεφοδιάσουν τα οχήματά τους με αμόλυβδη βενζίνη πληρώνοντας ακόμα και 1,867 ευρώ ανά λίτρο.

Αν δει κανείς τις τιμές στο fuelprices.gr, θα διαπιστώσει με έκπληξη ότι η περιοχή με τη φθηνότερη -μεσοσταθμικά- βενζίνη στην Ελλάδα την βρίσκει κανείς στο νομό Χίου, με το κόστος της αμόλυβδης να φτάνει στα 2,048 ευρώ/λίτρο. Ακολουθούν οι νομοί Ημαθίας και Θεσσαλονίκης και Φλώρινας με 2,047 και 2,060 ευρώ ανά λίτρο αντίστοιχα.

Οι περιοχές της Ελλάδας με τη φθηνότερη βενζίνη

Χίου – 2,048 ευρώ/λίτρο
Ημαθία – 2,049 ευρώ/λίτρο
Θεσσαλονίκης – 2,060 ευρώ/λίτρο
Φλώρινας – 2,063 ευρώ/λίτρο
Κιλκίς – 2,064 ευρώ/λίτρο
Δράμας – 2,065 ευρώ/λίτρο
Πέλλης – 2,067 ευρώ/λίτρο
Αργολίδας – 2,070 ευρώ/λίτρο
Αττικής – 2,076 ευρώ/λίτρο
Τρικάλων – 2,078 ευρώ/λίτρο
Πάντως, όπως σημειώνουν οι ειδικοί, τα φθηνότερα καύσιμα δεν σημαίνει ότι έχουν την καλύτερη ποιότητα ή αποκλεισμό κάποιας πιθανής νοθείας.

Για το λόγο αυτό, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και δεν θα πρέπει να παρασύρονται από τις τιμές στην επιλογή του πρατηρίου. Μάλιστα, οι ειδικοί λένε ότι οι οδηγοί πρέπει πάντα να εμπιστεύονται τον πρατηριούχο.