Λένε ότι είμαστε φτιαγμένοι κατ’ εικόνα και ομοίωση των γονιών μας. Και, ευτυχώς ή δυστυχώς, είναι. Αφού όλα τα ανθρώπινα όντα, ακόμα και οι χειρότεροι -χμ, ας θυμηθούμε την Κλάρα Χίτλερ- έχουν γονείς. Αυτό που δεν περίμενα είναι ότι ένας διατροφικός σηματοφόρος είχε πατέρα … Και πάνω από αυτό μισούσε το ελαιόλαδο !

Μπορώ να καταλάβω ότι ένας αλγόριθμος, που ούτε αισθάνεται ούτε υποφέρει, δίνει χαμηλότερη ταξινόμηση από αυτή που αξίζει το ελαιόλαδο, λαμβάνοντας υπόψη μόνο τη λιπαρή του σύσταση. Λοιπόν, μπορώ να καταλάβω ότι ο αλγόριθμος έχει ελαττώματα, ότι είναι ένα πολύ πρόσφατο σύστημα, ότι προσφέρει παραμορφωμένες πληροφορίες για το προϊόν και ούτω καθεξής. Αλλά τι φαινομενικά καλλιεργημένος άνθρωπος , καθηγητής. Το Πανεπιστήμιο Paris Diderot, Pierre and Marie Curie and Kansas , συγγραφέας μελετών και βιβλίων κατά των λόμπι στον τομέα των τροφίμων , δηλώνει ότι «το ελαιόλαδο δεν μπορεί να έχει την υψηλή νότα στο Nutri-score επειδή είναι 100% λιπαρά» είναι λίγο ανόητο. Δεν έχει άλλη εξήγηση. Ω ναι, κύριε Serge Hercberc , ως καλός Γάλλος, της αρέσει να παίρνει πρωινό με βουτυρωμένα κρουασάν και στο τέλος κατέληξε να πουλήσει την ψυχή της στον διάβολο αυτού του λόμπι.

Για όσους από εσάς δεν καταλαβαίνετε ακόμα την οργή μου, θα προσπαθήσω να συνοψίσω την κατάσταση. Ο «πατέρας» του Nutri-score , όπως είναι γνωστός στη βιομηχανία τροφίμων, παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο EFE στην οποία καυχιόταν για την εχθρότητά του προς το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο , διαβεβαιώνοντας ότι «δεν είναι θεμιτό» αυτό το φαγητό να κρατά το Α στο περίφημο διατροφικό φανάρι. Μιλάμε για ένα σύστημα που αποδίδει το γράμμα Β στην Coca-Cola , τα συστατικά της οποίας είναι: ανθρακούχο νερό, ζάχαρη, χρωστική E-150d, οξινιστής, φωσφορικό οξύ, φυσικές γεύσεις και γεύση καφεΐνης. Στο ίδιο γράμμα φαίνεται το λάδι EVO, του οποίου τα συστατικά είναι: 100% χυμός ελιάς. Και επιπλέον, νιώθουμε ότι πρέπει να σας ευχαριστήσουμε γιατί ξεκίνησε με το γράμμα C, δηλαδή στην κατηγορία των «προτεινόμενων τροφών για περιστασιακή κατανάλωση». Μια φανταστική Coca-Cola την ημέρα, αλλά προσοχή με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο! ΤΕΛΟΣ παντων.

Featured Image

Είναι αυτός ο κύριος, που λέει ότι διαβάζει πολύ στον Τύπο ότι ο κλάδος του ελαιολάδου θέλει κατηγορία Α – σαν να είναι εκκεντρικότητα – που αναρωτιέται: «Ο οικονομικός τομέας είναι αυτός που αποφασίζει πώς θα ταξινομήσει ένα προϊόν;». ή μήπως οι επιστήμονες; Σε απάντηση, αναρωτιέμαι: Μπορούν οι κύριοι που πιστεύουν ότι η Coca-Cola έχουν τα ίδια διατροφικά οφέλη με το EVO να αυτοαποκαλούνται επιστήμονες ;

Ακούστε, κύριε Hercberc: χάρη σε εμάς, μπορείτε να πάτε να φάτε βουτυρωμένα κρουτόν όπου θέλετε, αλλά αφήστε μας ήσυχους και ελέγξτε τους γνωστούς σας, γιατί πρέπει να έχουν μείνει στην Belle Époque !

olivonews