Επιβεβλημένη θεωρείται από τους χιλιάδες κτηνοτρόφους της χώρας η συμπερίληψή τους στο 800άρι της ενίσχυση που χορηγεί η κυβέρνηση σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, λόγω των συνεπειών του κορονοϊού.

Όπως μας λένε παραγωγοί στην κατάσταση που έχει περιέλθει η Ιταλία, η Ισπανία και άλλες χώρες της ΕΕ από τον κορονοϊό, αλλά και η Ελλάδα, θεωρείται σίγουρο ότι δεν θα διατεθεί η φετινή παραγωγή. Μια παραγωγή που προγραμματίζεται εδώ και μήνες από τους κτηνοτρόφους που έχουν μονάδες και οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν δει τις επιχειρήσεις – εκμεταλλεύσεις τους να συμπεριλαμβάνονται σε εκείνες που ενισχύονται τόσο από το βοήθημα των 800 ευρώ, όσο και από τις λοιπές ευκολίες για τις οφειλές σε ΕΚΦΑ, δημόσιο κ.λ.π κ.λπ.

Featured Image

Το 2019 ήταν μια αρκετά καλή χρονιά για τους κτηνοτρόφους που διέθεσαν αμνοερίφια με τις τιμές να ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις τα 5,80-6 ευρώ το κιλό.

Οι κτηνοτρόφοι ζητούν να συμπεριφθούν στα παραπάνω μέτρα, όπως οι υπόλοιπες αγροτικές επιχειρήσεις, οι συνεταιρισμοί, οι αλιείς, οι υδατοκαλλιεργητές, οι χονδρέμποροι ανθέων κ.λπ. Επίσης από όσα έχουν μέχρι σήμερα εξαγγελθεί δεν προκύπτει πουθενά ότι θα ενισχυθούν ανάλογα και οι αγρότες-φυσικά πρόσωπα, παρότι γίνεται αναφορά σε ενίσχυση ελεύθερων επαγγελματιών.