Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας και όσα προηγήθηκαν της… απίθανης απόφασης Γεωργαντά, η οποία βάζει «ταφόπλακα» στο προϊόν. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πριν πάθει… Λιβανό και δώσει τη δυνατότητα με αυτήν την απόφαση σε τρίτες χώρες να πωλούν το προϊόν χρησιμοποιώντας το όνομα της Καλαμάτας, βάζοντας στον… Προκρούστη την τιμή, είχε ενημερωθεί από τις ίδιες τις υπηρεσίες του υπουργείου του για τον κίνδυνο εκμετάλλευσης του προϊόντος.

Το έγγραφο, ήταν ξεκάθαρο, όπως και η πρόθεση του υπουργού για το αντίθετο, με τα ερωτήματα, πολλά και ποικίλα. Χαρακτηριστικά ήταν όσα σημείωσε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST ο γραμματέας της ΣΥΜΕΠΟΠ Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος στάθηκε στις ευθύνες που αναλογούν στο υπουργείο και άλλους φορείς, σημειώνοντας πως αυτό που προτείνει η Μεσσηνία, είναι προς όφελος των ίδιων των παραγωγών.

Featured Image

«Υπάρχει ένα τρίπτυχο, αυτό που αφορά στο προϊόν, τον παραγωγό και τους εμπόρους, όμως δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια, ποτέ το υπουργείο δεν προστάτεψε το προϊόν», ανέφερε ο κ. Σταθόπουλος ο οποίος κάλεσε κι άλλους φορείς να λάβουν θέση. «Αυτόν τον υπουργό σε έξι μήνες μπορεί να μην τον θυμάται ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του και είναι κρίμα το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας που εποπτεύεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και άλλοι φορείς να μην παίρνουν θέση», είπε ο γραμματέας της ΣΥΜΕΠΟΠ, τονίζοντας πως τα ελληνικά προϊόντα στο σύνολό τους πρέπει να προστατευθούν.