Οι υψηλές θερμοκρασίες, η έλλειψη νερού και η απουσία θερμικής αντίθεσης τον Οκτώβριο έχουν επηρεάσει άμεσα την πάχυνση και το μέγεθος του καρπού.

Αναμένεται μείωση 61% στην παραγωγή πορτοκαλιού σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η σεζόν στα εσπεριδοειδή 2022/23 χαρακτηρίζεται από χαμηλή διαθεσιμότητα νερού , καύσωνα που υπέστησαν κατά την ανάπτυξη φρούτων και αυξημένο κόστος παραγωγής .

Με αυτές τις πρώτες πινελιές , το Παρατηρητήριο Τιμών και Αγορών της Ανδαλουσίας περιγράφει την τρέχουσα εκστρατεία και, επιπλέον, εξηγεί ότι αυτή η αύξηση του κόστους, μαζί με την αβεβαιότητα που επικρατεί στον τομέα , είχε επιπτώσεις, σε πολλές περιπτώσεις , μείωση των εργασιών γονιμοποίησης και σε ορισμένες φυτοϋγειονομικές θεραπείες είναι επίσης η φθορά , ή λιγότερο σφριγηλό , του δέντρου είναι αξιοσημείωτη , ως συνέπεια του γεγονότος ότι η εκστρατεία 2021/22 ήταν μεγαλύτερη από το κανονικό , διατηρώντας τα φρούτα στο δέντρο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα . _

Όλα αυτά προκάλεσαν μείωση της αναμενόμενης παραγωγής εσπεριδοειδών στην Ανδαλουσία για την εκστρατεία 2022/23 , με μείωση 25,1 % σε σύγκριση με την εκστρατεία 2021/22 και 16,1% με σεβασμό στον μέσο όρο των τεσσάρων προηγούμενων καμπανιών .

Παραγωγή

Συνολικά και σύμφωνα με τη μείωση της γενικής παραγωγικής ικανότητας που προβλέπει το Υπουργείο Γεωργίας , αναμένονται 1,99 εκατομμύρια τόνοι εσπεριδοειδών στην Ανδαλουσία , 67 % που αντιστοιχεί στα γλυκά πορτοκάλια , 25 % στα μανταρίνια και 6 % στο λεμόνι .

Η Σεβίλλη , η Κόρδοβα και η Μάλαγα ήταν οι επαρχίες που επλήγησαν περισσότερο λόγω της έλλειψης νερού , με την παραγωγή τους να μειώνεται κατά 38 % , 32 % και 28 % αντίστοιχα , σε σύγκριση με την προηγούμενη εκστρατεία .

Featured Image

Ανά προϊόν , η μεγαλύτερη μείωση στην παραγωγή ήταν το πορτοκάλι ( -30 % ) , ακολουθούμενο από το γκρέιπφρουτ ( -16 % ) , το μανταρίνι ( -2 % ) και το λεμόνι ( -9 % ).

Η απουσία θερμικής αντίθεσης και η έλλειψη νερού είναι πίσω από την καθυστέρηση , έως και 20 ημερών , στην έναρξη της συγκομιδής εσπεριδοειδών στην εκστρατεία 2022/23 . Στα μέσα Οκτωβρίου άρχισαν να συγκομίζονται τα αγροτεμάχια _ _ _ πιο προηγμένοι Ανδαλουσιανοί : η πρώτη πολύ πρώιμη ποικιλία πορτοκαλιών και μανταρινιών .

Επί του παρόντος , συγκομίζονται οι πρώτες πρώιμες ποικιλίες εσπεριδοειδών , αν και η κυρίαρχη φαινολογία είναι αυτή της πάχυνσης του καρπού και της επίτευξης επαρκούς χρωματισμού . Λόγω των καιρικών συνθηκών που αναφέρθηκαν παραπάνω , και παρά τις βροχές του τελευταίου διαστήματος. Τις τελευταίες μέρες αναμένονται γενικότερα εσπεριδοειδή μικρότερου μεγέθους ή διαμετρήματος .

Εμποροποίηση

Η εκστρατεία εξαγωγής εσπεριδοειδών από το νότιο ημισφαίριο φαίνεται να συντομεύεται λόγω της μείωσης της παραγωγής αυτών των χωρών , της αύξησης του κόστους των θαλάσσιων μεταφορών και των ψυχρών συνθηκών που επιβάλλει η ΕΕ σε ορισμένες χώρες σε αποτρέψτε την είσοδο της πανώλης του ψεύτικου σκόρου ( Thaumatotibia Leucotreta ) .

Αυτό , μαζί με την καθυστέρηση που παρουσιάστηκε από την εκστρατεία 2022/23 , επιτρέπει στην τρέχουσα εκστρατεία να ξεκινήσει με μια αγορά που είναι λιγότερο κορεσμένη με φρούτα από το εξωτερικό . Εάν , επιπλέον , ληφθεί υπόψη η χαμηλότερη γενική απόδοση στις φυτείες εσπεριδοειδών _ _ από το βόρειο ημισφαίριο , θα μπορούσαν να αναμένονται ευνοϊκές συνθήκες στην αγορά για την εμπορευματοποίηση των εσπεριδοειδών μας , τουλάχιστον κατά το πρώτο μέρος της εκστρατείας . _ _ _ Ακόμα κι έτσι , η καμπάνια ξεκινά με αβεβαιότητα , καθώς η αύξηση του κόστους σε _ _ οι φυτείες εσπεριδοειδών και οι αποθήκες διακίνησης και συσκευασίας , θα πρέπει να αντισταθμίζονται από την εμπορία μιας παραγωγής που έχει υποστεί μείωση , τόσο σε συνολικό όγκο όσο και σε μέγεθος καρπού .

σε αυτό την έννοια , η μεγάλη πρόκληση του κλάδου θα είναι πώς θα επηρεαστεί αυτή η αύξηση του κόστους παραγωγής στην τελική τιμή του προϊόντος , χωρίς να μειωθεί η κατανάλωση εσπεριδοειδών , η οποία τους τελευταίους μήνες έχει μειωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια .

ο κλάδος υπογραμμίζει τη σημασία της μη προώθησης του μάρκετινγκ χωρίς να περιμένει να ωριμάσει σωστά ο καρπός στο δέντρο και να φτάσει τις ελάχιστες ποιοτικές παραμέτρους ( περιεκτικότητα σε χυμό , χρώμα και μέγεθος ) , καθώς διαφορετικά ο καταναλωτής μπορεί να αποθαρρυνθεί , αρνητικά στη ζήτηση για εσπεριδοειδή .

valenciafruits