Featured Image

Αντί η κυβέρνηση να πάει σε ρήξεις επέμεινε τέσσερα χρόνια τώρα να αποζημιώνει τις ίδιες και τις ίδιες περιοχές και τα ίδια και τα… ίδια προϊόντα.

Το κυβερνητικό αφήγημα περί καλής λειτουργίας του ΕΛΓΑ και ικανοποίησης του αγροτικού κόσμου από τις αποζημιώσεις… γκρεμίζουν οι επαναλαμβανόμενες κακοκαιρίες και ειδικά οι εκτεταμένες βροχοπτώσεις, που αφανίζουν την αγροτική παραγωγή. Είναι ενδεικτικό, όπως πρώτοι έχουμε εδώ και 2 μήνες αναδείξει από το Agronewsbomb, ότι έχουν χαθεί ήδη πολλά χέρια από την παραγωγή κτηνοτροφικών φυτών, ενώ οι αγρότες σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν καν καταφέρει να σπείρουν. Σε άλλες πάλι έσπειραν και τα χωράφια τους είναι πλημμυρισμένα ακόμα…

Μέσα σε αυτή την τραγική ομολογουμένως κατάσταση εκτός του ότι υπάρχει σαφής άρνηση από τον ΕΛΓΑ (π.χ. να αποζημιώσει τα τριφύλλια που κόπηκαν πριν τις 15 Μάη) παρατηρούμε το φαινόμενο κανείς να μην μιλάει από την κυβέρνηση και το ΥπΑΑΤ για την ολιγωρία στο θέμα της αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που αποδεδειγμένα πλέον, δεν μπορεί να καλύψεις τις συνεχόμενες ζημίες στην αγροτική παραγωγή.

Featured Image

Αντ’ αυτού, βλέπουμε πως και προεκλογικά η κυβέρνηση προτάσσει το επιχείρημα των δήθεν δίκαιων και γρήγορων αποζημιώσεων, οι οποίες όμως τέσσερα χρόνια τώρα καλύπτουν τις ίδιες και τις ίδιες περιοχές, δημιουργώντας ανισότητες στην ελληνική ύπαιθρο.

Newsroom Agronewsbomb