Η απόφαση του Καναδά να επιβάλει δασμό 35% στις εισαγωγές ρωσικών λιπασμάτων μετατράπηκε σε κατάρρευση για τους ντόπιους αγρότες

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρόεδρος της Ένωσης παραγωγών σιτηρών της καναδικής επαρχίας του Κεμπέκ, Κρίστιαν Όβερμπεκ, παραπονέθηκε ότι οι δασμοί που εισήχθησαν τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους επιδεινώνουν μια ήδη δύσκολη κατάσταση για τους αγρότες που αντιμετώπιζαν στο παρελθόν αυξανόμενα κόστη καυσίμων και εξοπλισμού.

«Το κόστος των βασικών αγαθών έχει διπλασιαστεί ή και τριπλασιαστεί σε σύγκριση με το 2021», παραπονέθηκε ο Overbeck.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγροτοβιομηχανικής ένωσης, η οποία περιλαμβάνει ενώσεις παραγωγών σιτηρών από τις επαρχίες του Κεμπέκ, του Οντάριο και του Ατλαντικού Καναδά, περίπου 660-680 χιλιάδες τόνοι αζωτούχων λιπασμάτων εισάγονται από τη Ρωσία σε τρεις περιοχές της χώρας. από 85% έως 90% όλων των λιπασμάτων αυτού του τύπου που χρησιμοποιούνται.

Featured Image

“Αυτό συνεπάγεται σημαντικό πρόσθετο κόστος για τους αγρότες. Ζητάμε υποστήριξη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να αποζημιωθούν οι παραγωγοί γεωργικών προϊόντων για τη ζημία που προκλήθηκε από αυτούς τους δασμούς”, δήλωσε ο Ghislain Gervais, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του συνεταιριστικού ομίλου Sollio.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τελωνειακοί δασμοί θα κοστίσουν στην εταιρεία του 10-15 χιλιάδες δολάρια πρόσθετο κόστος και για όλους τους κατασκευαστές του ομίλου Sollio συνολικά 30 εκατομμύρια δολάρια.

ΠΗΓΗ……… el.gr