Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μαντουδίου- Λίμνης-Αγίας Άννας εξέδωσε εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει ότι: « Η κοροϊδία κυβέρνησης, περιφέρειας και δημοτικής αρχής στους αγροκτηνοτρόφους της Βόρειας Εύβοιας δεν πάει άλλο.»

Όπως υποστηρίζει ο Σύλλογος στην ανακοίνωση, εδώ και 4 τουλάχιστον μήνες οι αγροκτηνοτρόφοι έχουν ξεμείνει από ζωοτροφές.

Την ίδια στιγμή, δεν μπορούν να βγάλουν τα ζώα να κάνουν ελεύθερη βόσκηση για την προστασία του δάσους και περιμένουν το επίδομα που η κυβέρνηση και η περιφέρεια είχαν δεσμευτεί πως θα δώσουν για την προμήθεια ζωοτροφών.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης επισημαίνονται τα εξής:

«Μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα που δεν έβρισκαν ανταπόκριση ο Αντιπεριφερειάρχης μας ενημέρωσε πως το επίδομα αυτό είναι παράνομο!!!!!

Featured Image

Το θράσος τους δεν έχει όριο! Μας έκαψαν, δεν μας αποζημίωσαν, μας φέρνουν ασθενοφόρο χωρίς οδηγό, τώρα μας βγάζουν και παράνομο το επίδομα για να ταΐσουμε τα ζώα μας.

Την ίδια ώρα κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές κάνουν σουλάτσα στη περιοχή και μας λένε πόσο «πολύ πονάνε τη Βόρεια Εύβοια». Το μόνο που τους νοιάζει είναι οι μπίζνες των λίγων.

Στους λίγους δίνουν χρήμα και προνόμια για να κάνουν επενδύσεις και εμάς, τους αγρότες και τους εργαζόμενους της περιοχής,  μας αφήνουν να ζήσουμε όπως και όπως σε ένα καμένο τόπο.»

Ο Σύλλογος ζητάει, με ευθύνη του κράτους να δοθούν δωρεάν ζωοτροφές σε όλους τους κτηνοτρόφους της περιοχής.