Σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb, ετοιμάζεται παρέμβαση του Πρωθυπουργικού γραφείου για τις διεργασίες με το ΟΣΔΕ και τις αβλεψίες του ΥΠΑΑΤ που θέτουν ήδη σε κίνδυνο 3 δις ευρώ αγροτικών επιδοτήσεων.

Εκατοντάδες ΚΥΔ ετοιμάζουν ηχηρή παρέμβαση προς τον Πρωθυπουργό για το ΟΣΔΕ που δεν λειτουργεί.

Από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει σταματήσει να εκπλήσσει δυσάρεστα τους αγρότες. Παρότι αυτοδιαφημιζόμενη και με την βοήθεια των ΜΜΕ ως “κυβέρνηση των αρίστων” εδώ και 3 χρόνια δεν έχει καταφέρει ούτε το στοιχειώδες, να πληρώσει μία φορά σωστά και στην ώρα τους τις ενισχύσεις των αγροτών.

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Την αποτυχημένη περσινή πληρωμή των άμεσων ενισχύσεων; Τις καθυστερημένες και κουτσουρεμένες αποζημιώσεις; Το μπάχαλο των κορονοενισχύσεων; Το αλαλούμ με την πρόσφατη πληρωμή των κτηνοτρόφων; Φαίνεται όμως ότι η κυβέρνηση έβαλε σκοπό να ξεπεράσει τον εαυτό της.

Featured Image

Είμαστε στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και για πρώτη φορά η διαδικασία των αιτήσεων δεν έχει ουσιαστικά ξεκινήσει. Πότε θα προλάβουν οι αγρότες και τα ΚΥΔ να συντάξουν τις αιτήσεις; Κάτω από ποια πίεση χρόνου και με όσα λάθη αυτή συνεπάγεται; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τους καταλογισμούς και το κόψιμο των επιδοτήσεων; Θα τα φορτώσει για μία άλλη φορά στην πλάτη των αγροτών, πιστή στο δόγμα της ατομικής ευθύνης, που έχει γονατίσει όλη την κοινωνία;

Ο αγροτικός κόσμος μέσα σ’ αυτό το πρωτόγνωρο κύμα ακρίβειας που βιώνει και την παντελή έλλειψη στήριξης από πλευράς της κυβέρνησης, δεν θα αντέξει να δει για άλλη μία φορά κουτσουρεμένες τις ενισχύσεις στον τραπεζικό του λογαριασμό. Για τα αποτελέσματα και τις συνέπειες των παραπάνω επιλογών και πολιτικών, τη μοναδική ευθύνη φέρει η κυβέρνηση.

Η μόνη λύση, μέσα σε αυτόν το καταστροφικό πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες, καταλήγει, το τμήμα Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.