Featured Image

Τραγική είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται στο εμπόριο της ελιάς Καλαμών, ως αποτέλεσμα της απόφασης Γεωργαντά να εξισώσει το εμπορικό όνομα Kalamata Olives για να διευκολύνει τους εμπόρους, σε βάρος των χιλιάδων παραγωγών και των οικογένειών τους.

Σχετικές πληροφορίες αλλά και όπως καταγγέλλουν στο Agronewsbomb, οργισμένοι ελαιοπαραγωγοί, τους προσφέρονται τιμές μέχρι και 60 λεπτά το κιλό για όλα τα τεμάχια, δηλαδή τους ζητούν να δώσουν το προϊόν τους 100% κάτω από το κόστος παραγωγής. Οι ίδιοι παραγωγοί έχουν σταματήσει να λιπαίνουν εδώ και 2 χρόνια τα κτήματά τους.

Οι ελαιοπαραγωγοί είναι εξοργισμένοι με την στάση της Ελληνικής πολιτείας, της Κυβέρνησης και ειδικά του ΥΠΑΑΤ Γ. Γεωργαντά, ο οποίος διευκολύνει τους εμπόρους σε βάρος των παραγωγών.

Featured Image

Την ίδια ώρα οι τιμές στο ράφι για την Καλαμών φθάνουν και τα 10 – 15 ευρώ το κιλό στην Ελλάδα και στα 20-30 ευρώ το κιλό στην Ευρώπη.

Η κατάσταση αυτή θυμίζει εποχές Αποστόλου στο ΥΠΑΑΤ όταν και πάλι με πανομοιότυπη απόφαση κατέρρευσαν οι τιμές στα 60 λεπτά, υπενθυμίζοντάς μας ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο στο εμπόριο.

Newsroom Agronewsbomb