Featured Image

Ξεκίνησε τις παραλαβές κριθαριού ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου με τον πρόεδρό του Γιάννη Κουκούτση να συνιστά υπομονή στους αγρότες για τις τιμές.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουκούτσης ανέφερε πως οι τιμές που προσφέρουν οι έμποροι στα αλώνια δεν ανταποκρίνονται ούτε στις προσδοκίες των παραγωγών, ούτε στα κόστη παραγωγής και κάτι παρόμοιο αναμένεται και με τον αλωνισμό του σκληρού σιταριού που θα ξεκινήσει σε δέκα περίπου μέρες, καθώς οι βροχές τα οψίμισαν όπως και τα κριθάρια.

Ο κ. Κουκούτσης ανέφερε πως οι αποδόσεις στα κριθάρια είναι μέτριες προς καλές φέτος, αφού οι βροχές τα ευνόησαν σε αντίθεση με τα σιτάρια που αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα και πολλά θα εξαρτηθούν για τις σοδειές από το πως θα εξελιχθεί ο Ιούνιος.

Για τις τιμές στα στάρια προς το παρόν δεν ακούγονται καλά πράγματα από το εμπόριο, όπως και για τα κριθάρια και ο φόβος των συνεταιριστών είναι μήπως λόγω της έλλειψης ρευστότητας που υπάρχει αυτή την περίοδο στον αγροτικό κόσμο, βγουν οι έμποροι και οι μεσίτες και προσφέρουν μια μικρή προκαταβολή και ανοιχτές τιμές για να τους δελεάσουν

Featured Image

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Νίκαιας Αντώνης Ρεντζιάς, ο οποίος σημείωσε ότι χθες σημειώθηκαν βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή που προβλημάτισαν τους αγρότες στον αλωνισμό του κριθαριού. Τιμές ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί για το κριθάρι, σημείωσε.

Ο κ. Ρεντζιάς ανέφερε ακόμη ότι η βιομηχανία ζυμαρικών Μέλισσα προς το παρόν κρατά το συμβόλαιο των 35 λεπτών το κιλό για το σκληρό σιτάρι και η μόνη έγνοια των αγροτών πλέον είναι να κρατήσει ο καιρός ώστε να μην έχουμε ποιοτική υποβάθμιση.

thessaliatv.gr