Με την επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς μετά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ξεδιαλύνει και το τοπίο σχετικά με την επικείμενη έλευση του πρωθυπουργού στη Λάρισα.

Οι ημερομηνίες που «κυκλώνονται» στο ημερολόγιο πλέον είναι αυτές που βρίσκονται στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, προεξοφλώντας πάντως πως η Λάρισα θα βρίσκεται στους πρώτους σταθμούς της προεκλογικής περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρωθυπουργός τα Φώτα αναμένεται να βρεθεί και πάλι στην Κρήτη, ενώ πρώτος σταθμός περιοδείας θα είναι στις 13 και 14 Ιανουαρίου η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, με σταθμούς σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη ως αυτή την ώρα. Στον Έβρο, μάλιστα, θα βρεθεί και στα εγκαίνια εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής γνωστού ομίλου μαζί με τον υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα. Θα ακολουθήσουν Κοζάνη, Ιωάννινα και Λάρισα το επόμενο διάστημα, ενώ ο πρωθυπουργός ίσως και να περνά προοδευτικά περισσότερο χρόνο εκτός παρά εντός Μαξίμου.

Στο ερώτημα τώρα πότε θα είναι η επίσκεψη στη Λάρισα, η απάντηση έρχεται από τις υποχρεώσεις που έχει στο εξωτερικό ο κ. Μητσοτάκης, καθώς το διάστημα 15 με 20 Ιανουαρίου αναμένεται να παραστεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Έτσι, από τις 20 Ιανουαρίου και μετά εκτιμάται ότι θα έρθει στη Λάρισα, όπου μάλιστα θα παραμείνει για δύο ημέρες, αφού στόχος είναι να επισκεφθεί όσο το δυνατό περισσότερα σημεία ολόκληρου του νομού.

Featured Image

Αυτό όμως, δε θα το πράξει μόνος του, αλλά με ένα πολυπληθές κυβερνητικό επιτελείο αποτελούμενο από υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς αλλά και πρόεδρους φορέων και οργανισμών, ώστε να υπάρχει άμεση ευελιξία σε ζητήματα που ενδεχομένως προκύψουν σχετικά με την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, αλλά και με τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.

Έρχεται και ο Γεωργαντάς

Το κατά πόσο η επίσκεψη του πρωθυπουργού ενδέχεται να συμπέσει με αγροτικές κινητοποιήσεις πάντως, δε φαίνεται να προβληματίσει το «γαλάζιο» επιτελείο, αφού εκτιμάται πως όλα όσα ξεκίνησαν να ανακοινώνονται – όπως τα 300 ευρώ ανά στρέμμα στους μηλοπαραγωγούς της Λάρισας – μέχρι τότε, θα έχουν λειτουργήσει «κατευναστικά» στον κάμπο.

Προς την κατεύθυνση αυτή, υπάρχουν πληροφορίες του onlarissa.gr πως την ερχόμενη εβδομάδα δεν αποκλείεται να επισκεφθεί την περιοχή της Λάρισας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς.