Featured Image

Μαζικές είναι οι κινητοποιήσεις των αγροτών στη Λάρισα, οι οποίοι μάλιστα σήμερα (9/2) βγήκαν στην πλατεία της πόλης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που ταλανίζουν τους επαγγελματίες του κλάδου, ενώ την ίδια ώρα οι καστανοπαραγωγοί βρίσκονται «με την πλάτη στον τοίχο».

«Η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Τουλάχιστον 25 τρακτέρ, συνολικά 80 αγροτικά οχήματα και 300 συνάδελφοι βρέθηκαν στις κινητοποιήσεις μας» μετέφερε στο GRTimes ο πρόεδρος Αγροτών Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, εξηγώντας ωστόσο ότι «κλείσαμε μόνο το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, ενώ μετά προχωρήσαμε σε πορεία στο κέντρο της πόλης».

Με τη συγκεκριμένη κίνηση ο κ. Μαρούδας εξηγεί ότι οι αγρότες της περιοχής θέλουν να καταδείξουν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως «περιμένουμε τους αρμοδίους, προκειμένου να συναντηθούμε και να συζητήσουμε τα προβλήματά μας».

Αυτά, αποτελούν μεταξύ άλλων,

τη μείωση του κόστους αγροτικής παραγωγής

την επιδότηση σε πετρέλαιο & ρεύμα και

Featured Image

την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που αφορά την αποζημίωση των καλλιεργητών για την καταστροφή της παραγωγής τους από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στην τελευταία κατηγορία ανήκουν και οι καστανοπαραγωγοί που δραστηριοποιούνται στη Λάρισα, οι οποίοι όπως λέει ο κ. Μαρούδας «έχουν μείνει χωρίς εισόδημα, καθώς είδαν την παραγωγή τους να χάνεται ολοσχερώς από τις φυσικές καταστροφές».

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, οι παραγωγοί της περιοχής έριξαν στους δρόμους όσα κάστανα τους απέμειναν, στο πλαίσιο συμβολικής διαμαρτυρίας.

«Οι άνθρωποι αγανάκτησαν και γενικώς, ο κλάδος δεν αντέχει άλλο», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Μαρούδας.

Πηγή: grtimes.gr