Πολλές οι εκκρεμότητες αλλά δύσκολο να γίνουν έως τις εκλογές λόγω της κατάστασης στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Γιώργος Στύλιος: «καταφέραμε να μειώσουμε τους χρόνους των διαδικασιών των Προσκλήσεων ακόμη και από τους 18 στους 6 μήνες».

Featured Image

Ειδικότερα απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτριου Κωνσταντόπουλου σχετικά με την καταβολή των ενισχύσεων στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, ο κ. Στύλιος ανέλυσε λεπτομερώς το πρόγραμμα των πληρωμών του 2022, σημειώνοντας πως αυτές πραγματοποιήθηκαν έγκαιρα και στον προκαθορισμένο χρόνο. Μάλιστα υπογράμμισε πως οι πληρωμές των Μέτρων 10, 11 και 13 του ΠΑΑ που ανήλθα σε 467 εκατ. ευρώ έχουν ολοκληρωθεί. Εν συνεχεία, αναφορικά με το Εθνικό Απόθεμα σημείωσε πως η πρώτη κατανομή ύψους 14,4 εκατ. ευρώ έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε 15.339 δικαιούχους, με επιπλέον κατανομή να προγραμματίζεται για το ερχόμενο διάστημα. Μάλιστα ο Υφυπουργός τόνισε πως μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023 θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εκκρεμότητες άμεσων ενισχύσεων.

Επιπλέον, ο κ. Στύλιος έκανε ειδική αναφορά στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στην εισαγωγή καινοτομίων όπως ο ηλεκτρονικός φάκελος: «καταφέραμε να μειώσουμε τους χρόνους των διαδικασιών των Προσκλήσεων ακόμη και από τους 18 στους 6 μήνες». Ολοκληρώνοντας την απάντηση του ο Υφυπουργός υπογράμμισε πως αναφορικά με την ενίσχυση των 89 εκατ. ευρώ (Μέτρο 22) έχουν ήδη δοθεί 85 εκατ. ευρώ σε 64.887 δικαιούχους και πως με την εξέταση των ενστάσεων θα ακολουθήσει η πληρωμή των υπόλοιπων δικαιούχων.