«Η πληρωμή των δικαιούχων για το 2018, από το πρόγραμμα “Μακροχρόνιας Παύσης Γαιών” και για το 2020, από το πρόγραμμα “Δάσωσης Γαιών (ακακίες)”, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου του 2022.

Οι όποιες καθυστερήσεις, σημειώθηκαν λόγω των αυξημένων ελέγχων και επανεξέτασης ενστάσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, μεταξύ της πληρωμής προκαταβολής (Οκτώβριο) και της εκκαθάρισης της ενιαίας ενίσχυσης, τον Δεκέμβριο του 2021».

Αυτά ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρης Μελάς, στον αν. Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας Χρήστο Κέλλα, που του μετέφερε τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των παραγωγών, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, στην οποία αναλύθηκαν εκκρεμή ζητήματα, αναφορικά με τις πληρωμές του Οργανισμού.

Featured Image

Ο κ. Μελάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Λαρισαίου πολιτικού για το άμεσο χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ, δήλωσε πως “περί τα τέλη Μαρτίου θα καταβληθούν η συνδεδεμένη ενίσχυση στο σκληρό σίτο, η ειδική ενίσχυση στο βαμβάκι, η εξόφληση υπολοίπων από γεωργοπεριβαλλοντικά προγράμματα της περσινής χρονιάς, μετά και την έκδοση των αποφάσεων µε την έγκριση πίστωσης 15 εκ. ευρώ για τη Νιτρορύπανση καθώς κι άλλες ενισχύσεις, συνολικού προϋπολογισμού 250 εκ. ευρώ” .

Ο Χρήστος Κέλλας επεσήμανε στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ “την ανάγκη άμεσης τακτοποίησης των οικονομικών εκκρεμοτήτων προς τους παραγωγούς, που έχουν ανάγκη την ρευστότητα, ιδιαίτερα τούτη την περίοδο, στην οποία έχουν ξεκινήσει ή προγραμματίζονται οι σπορές των εαρινών καλλιεργειών και καλούνται να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος παραγωγής”.