Ο ιταλικός κολοσσός ζαχαροπλαστικής, Ferrero, σύμφωνα με πηγές, δήλωσε ότι θα σταματήσει να προμηθεύεται φοινικέλαιο από τη φυτεία Sime Darby σε συνέπεια των αποκαλύψεων των ΗΠΑ σχετικά με τη μαλαισιανή φυτεύτρια, η οποία φαίνεται να χρησιμοποιούσε καταναγκαστική εργασία. Αυτή η αποκάλυψη κατάφερε ένα ισχυρό πλήγμα στη φήμη του παραγωγού φοίνικα από την Μαλαισία.

Το φοινικέλαιο, το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο φυτικό έλαιο, είναι βασικό συστατικό στις σοκολάτες Ferrero Rocher και στο άλειμμα Nutella, δίνοντας στα εμβληματικά προϊόντα τη λεία υφή και τη διάρκεια ζωής τους.

Featured Image

«Στις 6 Απριλίου, ζητήσαμε από όλους τους άμεσους προμηθευτές μας να σταματήσουν να προμηθεύουν τη Ferrero με φοινικέλαιο και φοινικοπυρηνέλαιο που προέρχονται έμμεσα από τη Sime Darby, μέχρι νεωτέρας», όπως δήλωσε η Ferrero στο Reuters που δημοσίευσε και τη σχετική είδηση.

«Η Ferrero θα συμμορφωθεί με την απόφαση των Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ», ανέφερε. Σημειώνεται ότι οι εργασιακές πρακτικές σε όλη τη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας έχουν τεθεί υπό έλεγχο τα τελευταία δύο χρόνια, με έξι εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Sime Darby, να έχουν απαγορευτεί από τα τελωνεία των ΗΠΑ για καταγγελίες καταναγκαστικής εργασίας.