Καταρρέει το εκλογικό ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, ως αποτέλεσμα των γεγονότων στα Τέμπη με το τρένο. Μ’ αυτό το δεδομένο, αλλά και την παγιωμένη δυσαρέσκεια στις τάξεις του αγροτικού πληθυσμού για την Κυβέρνηση, ως απότοκο της εσφαλμένης και κατά κοινή ομολογία λανθασμένης διαχείρισης της κατάστασης στην ύπαιθρο (λάθη στις πληρωμές, χαμηλές τιμές προϊόντων, ασυδοσία στην αγορά κ.λπ.), θεωρείται πλέον δεδομένο ότι η Κυβέρνηση θα επιλέξει με διάφορα τρικ να αναστρέψει το κλίμα στους αγρότες. Ένα από τα μέτρα, που θεωρείται βέβαιο πως θα συνδράμει σε αυτό είναι η ένταξη όλων των επιλαχόντων στο πρόγραμμα νέων.

Η ανακοίνωση του μέτρου αναμένεται λίγο πριν στηθούν οι κάλπες, σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb.gr, καθώς αφορά πάνω από 15.000 κόσμου εμμέσως, αν σκεφτεί κανείς πως μιλάμε για 3.000 άτομα σε όλη τη χώρα περίπου στον αέρα.

Πώς πάνε οι δημοσκοπήσεις

Οργή και απογοήτευση είναι τα δύο συναισθήματα που επικρατούν στην κοινή γνώμη για την τραγωδία στα Τέμπη σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco.

Μικραίνει η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Ευθύνες σε όλους τους αρμόδιους καταλογίζει η πλειοψηφία των πολιτών για τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη ενώ τα συναισθήματα που κυριαρχούν είναι οργή και απογοήτευση.

Featured Image

Η συνολική εικόνα της κυβέρνησης επλήγη πολύ αρνητικά από την τραγωδία στα Τέμπη, σύμφωνα με το 44% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση και τέλος, πάνω από το 50% δεν θεωρεί ειλικρινή τη συγγνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη για το δυστύχημα.

Οι νέοι θα κρίνουν τις εκλογές – Η οργή μετά τα Τέμπη, η αποχή και τι δείχνουν τα γκάλοπ
Στις 3,6 μονάδες η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
Στις 3,6 μονάδες βρίσκεται η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, κάτω δηλαδή από τις 4 μονάδες της προηγούμενης δημοσκόπησης της Pulse.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 28,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,8%, το ΠΑΣΟΚ 9,3%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική λύση 3,8, το ΜεΡΑ 25 3,4%, Έλληνες 3,4%, Εθνική Δημιουργία 1,1%, άλλο κόμμα 6%, 13,8% αναποφάσιστοι.

Newsroom Agronewsbomb