Το Καμερούν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των 10 χωρών που σε επιστολή της 18ης Απριλίου 2022, η οποία απευθυνόταν στους επικεφαλής των φυτοϋγειονομικών αστυνομικών τμημάτων στα λιμάνια Douala και Kribi, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Yaoundé και στην Ταχυδρομική Υπηρεσία εξάγουν προϊόντα για τα οποία τίθενται ερωτήματα για τη συμμόρφωση τους και απαγορεύονται.

Ο Gabriel Mbaïrobe, υπουργός Γεωργίας του Καμερούν, τους ενημέρωσε ωστόσο ότι η διοίκησή του «εργάζεται γαλήνια για την προετοιμασία τεχνικών φακέλων σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εξαγωγές».

Η απαγόρευση αφορά μάνγκο, παπάγια, γκουάβα, πιπεριές, μελιτζάνες και ντομάτες. Τα προϊόντα αυτά αποτελούν πάνω από το 12,9% του ΑΕΠ της χώρας.

Featured Image

Το Καμερούν δεν είναι η μόνη χώρα σε αυτή την κατάσταση. Η Αγκόλα, το Μπενίν, η Μποτσουάνα, η Μπουρκίνα Φάσο, το Μπουρούντι, το Καμερούν, το Πράσινο Ακρωτήριο, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Τσαντ, οι Κομόρες, το Κονγκό, η Ακτή Ελεφαντοστού, το Τζιμπουτί, η Ισημερινή Γουινέα, η Ερυθραία, το Εσουατίνι, η Αιθιοπία, η Γκαμπόν, η Γκάμπια, η Γκάνα, η Γουινέα, η Γουινέα-Μπισάου, η Κένυα, το Λεσόθο, η Λιβερία, η Μαδαγασκάρη, το Μαλάουι, το Μάλι, η Μαυριτανία είναι μεταξύ των ενδιαφερόμενων χωρών.

Πηγή:Journalducameroun