Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας είναι έτοιμη να αγοράσει 750.000 τόνους αλεσμένου σιταριού και 325.000 τόνους ηλιόσπορους από ντόπιους καλλιεργητές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Σόφιας ως μέρος των σχεδίων για την ενίσχυση των αποθεμάτων τροφίμων της χώρας στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Ιβάν Ιβάνοφ.

Το υπουργείο Οικονομικών παρείχε 1,1 δισεκατομμύρια λέβα (607,3 εκατομμύρια δολάρια/562,4 εκατομμύρια ευρώ) για τις αγορές, με τα σιτηρά και τους ηλιόσπορους να αγοραστούν στο πλαίσιο των διαδικασιών δημοσίων προμηθειών, δήλωσε ο Ιβάνοφ στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Nova TV το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το seenews.

Featured Image

Οι τιμές αγοράς είχαν καθοριστεί σε έως και 570 λέβα ανά τόνο σιταριού φρεζαρίσματος και έως και 1.400 λέβα ανά τόνο ηλιόσπορου, με τις τιμές εκκίνησης στο τοπικό χρηματιστήριο βασικών προϊόντων να αναμένεται να είναι περίπου 20% χαμηλότερες, δήλωσε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας Ivan Hristanov. αυτο το μηνα.

Τον Μάρτιο, η βουλγαρική κυβέρνηση διέθεσε κεφάλαια για να αγοράσει σιτηρά από τοπικούς παραγωγούς με στόχο να εγγυηθεί την επισιτιστική ασφάλεια της χώρας, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία – έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς σιτηρών στον κόσμο, οδήγησε σε ανησυχίες για τις προμήθειες και την αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων.