Λύση για δίκαιες ενισχύσεις και πάταξη ελληνοποιήσεων;

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του ΥπΑΑΤ, τα μέλη του ΔΣ της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος είχαν συνάντηση με τον  Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου παρουσία του προέδρου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Σέρκου Χαρουτουνιάν και του επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής ΥΠΑΑΤ κ. Θωμά Αλεξανδρόπουλου, προκειμένου να εξετάσουν τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο. Στη συνάντηση εκ μέρους της Ομοσπονδίας, συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπούρας, οι αντιπρόεδροι κ.κ. Γιώργος Κελαϊδίτης και Δημήτρης Στραβογιάννης και ο γραμματέας κ. Γεώργιος Χρίστου.

Αναλυτικά, η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον πρόεδρό της, ενημέρωσε τον ΥφΑΑΤ για την άμεση θεσμοθέτηση της ηλεκτρονικής διακίνησης των χοίρων και τη δημιουργία μητρώου χοιροειδών.

Featured Image

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κατέγραψε τις προτάσεις και τους προβληματισμούς των συνομιλητών του, και υπογράμμισε τη σημασία της ηλεκτρονικής απογραφής τονίζοντας ότι ο βασικός στόχος είναι η πάταξη του φαινομένου των ελληνοποιήσεων. Σημείωσε δε, ότι το νέο εκσυγχρονισμένο εργαλείο της ηλεκτρονικής καταγραφής, θα οδηγήσει στην δίκαιη διανομή ενισχύσεων και επιδοτήσεων ενώ παράλληλα παρότρυνε τους παραγωγούς να εγγράφονται στο ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου).

Το Agronewsbomb χαιρετίζει αυτή την -έστω και αργοπορημένη- πρωτοβουλία που έχει ως στόχο σύμφωνα με τις δηλώσεις του ΥφΥπΑΑΤ τη πάταξη των ελληνοποιήσεων, ωστόσο, εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς αυτό το μέτρο είναι ένας “κούκος που δεν φέρνει την άνοιξη”, διότι οι ελληνοποιήσεις δεν οφείλονται στην έλλειψη μητρώων, αλλά στην έλλειψη ελέγχων.

Agrogata