Απότιστες θα μείνουν οι καλλιέργειες.

Την αλλαγή του μοντέλου επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος, προκειμένου να συνδέεται με στόχους εξοικονόμησης, παρουσίασε κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Υπουργός σημείωσε ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα εισάγει κίνητρα για τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από τα νοικοκυριά, με τη χορήγηση υψηλότερων επιδοτήσεων, όταν επιτυγχάνεται μείωση της τάξεως του 10%. Ανάλογα κίνητρα εξετάζεται να θεσπιστούν και για τις επιχειρήσεις.

Featured Image

Σύμφωνα με τη δήλωση αυτή, που έρχεται σε συνέχεια τοποθετήσεων τόσο του κ. Σκρέκα, όσο και άλλων Υπουργών της κυβέρνησης για την ανάγκη μείωσης της κατανάλωσης, αναμένεται να μπει τέλος στην οριζόντια επιδότηση των καταναλωτών, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Επιπλέον ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες, την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης με τον Ιταλό ομόλογό του για την αποθήκευση φυσικού αερίου 1,5 TWh στην Ιταλία, ποσότητα η οποία μπορεί να μεταφερθεί στην Ελλάδα μέσω της αντίστροφης ροής.

«Έχουμε προνοήσει εγκαίρως για την ασφάλεια εφοδιασμού, έχουμε διαφοροποιήσει πηγές και οδεύσεις ενέργειας, έχουμε αναπτύξει υποδομές και διεθνείς συνεργασίες, έχουμε κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως εφικτό», τόνισε ο Υπουργός προσθτοντας πως η Ελλάδα έχει πετύχει 15% μείωση στην κατανάλωση φυσικού αερίου, ενώ παράλληλα παρουσίασε το συνολικό σχέδιο για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας.