Μέτρα στήριξης και για τους αγρότες περιλαμβάνουν οι ανακοινώσεις για την επιδότηση καυσίμων που έγιναν αρχικά από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συνέχεια από τον υπουργό Οικονομικών, τον υπουργό Ενέργειας και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως είπε το πρωί της Τρίτης στο MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα είναι και «μια πολιτική στήριξης στους αγρότες σε ό,τι αφορά την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο».

Featured Image

Επιδότηση καυσίμων: Τι ανακοινώθηκε
Για την βενζίνη θα συνεχιστεί το σύστημα του fuel pass με το ποσό της επιδότησης να είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο, περίπου στα 60-65 ευρώ.
Θα διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια, περιλαμβάνοντας πιθανότατα όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ (καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων), όπως συνέβη και με το power pass
Για το diesel κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα, δηλαδή από τα 0,12 ευρώ θα φτάσει τα 0,15 ευρώ το λίτρο.
Θα έχει διάρκεια τρεις μήνες και θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.