Χθες ανακοινώθηκε η απαράδεκτη απόφαση για τις αποζημιώσεις των αγροτών μέσω de minimis για την Ημαθία και σήμερα ο Άγγελος Τόλκας έφερε το θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής και κατηγόρησε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για απουσία κάθε πολιτικής.

Στην ομιλία του τόνισε τις αδικίες που προκύπτουν. Αδικία και διάκριση, καθώς με την απόφαση Οκτωβρίου οι αγρότες αποζημιώθηκαν με διαφορετικά ποσά ενώ με την χθεσινή απόφαση οι αγρότες αποζημιώνονται με το μισό ποσό από ό,τι του Οκτωβρίου. Αδικία και διάκριση, καθώς με τη χθεσινή απόφαση διακρίνονται οι αγρότες σε κατά κύριο επάγγελμα και μη. Αδικία και διάκριση καθώς με την απόφαση Οκτωβρίου αποζημιώθηκαν όλες οι παραγωγές ενώ με την χθεσινή απόφαση αποζημιώνονται μόνο το ροδάκινα, τα νεκταρίνια και τα βερίκοκα. Αδικία και διάκριση, καθώς με την απόφαση Οκτωβρίου αποζημιώθηκαν όλα τα δέντρα ενώ με την χθεσινή απόφαση αποζημιώνονται μόνο τα παραγωγικά δέντρα. Αδικία και διάκριση γιατί κανείς δεν ξέρει τί λαμβάνει και από πού λαμβάνει.

Οι Βουλευτές της ΝΔ και η ελίτ του ροδάκινου έσπευσαν να συμβουλεύσουν την ηγεσία του Υπουργείου Γεωργίας. Αυτήν την ελίτ ικανοποιεί η κυβέρνηση και αφήνει την βιομηχανία της αγροδιατροφής να αισχροκερδεί όπως συμβαίνει με τις τράπεζες, με τα διυλιστήρια, με τις εταιρίες ενέργειας. Ενώ από το περασμένο καλοκαίρι ο Άγγελος Τόλκας ζητά τον έλεγχο της επιτροπής ανταγωνισμού σε όλον αυτόν το κύκλο της βιομηχανίας του βασικού προϊόντος των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας.

                Ο Βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πρώην υφυπουργός ανέφερε τα εξής:

Featured Image

«Είναι πια πολλοστή φορά που έρχομαι σε αυτό το βήμα ενώ στην Ημαθία αντιμετωπίζουμε εκπλήξεις κάθε φορά από την κυβέρνησή σας. Χθες ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Γεωργίας οι αποζημιώσεις μέσω DE MINIMIS για τις βροχοπτώσεις στους αγρότες της Ημαθίας και σε άλλους νομούς .

               Αδικίες και υποτίμηση του αγροτικού κόσμου. Αυτοσχεδιασμός και ερασιτεχνισμός από δήθεν άριστους. Μη επαγγελματική αντιμετώπιση των αγροτών. Πλήρης απουσία πολιτικής και σοβαρότητας στον αγροτικό τομέα.

Αυτό έκανε χθες ο Υπουργός Γεωργίας απέναντι σε νομούς οι οποίοι έχουνε πληγεί τρεις φορές από τις βροχοπτώσεις του προηγούμενου διαστήματος. Είστε υπόλογοι, ως κυβέρνηση, απέναντι σε όλον τον αγροτικό κόσμο γιατί τον κοροϊδέψατε, γιατί τον αδικείτε, γιατί εξυπηρετείτε συγκεκριμένα και μόνο συμφέροντα, γιατί τον οδηγείτε στον θάνατο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άγγελος Τόλκας.

                Δείτε το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας: https://www.youtube.com/watch?v=7vLMg-HtKtw