Ήταν θέμα χρόνου, αλλά τελικά εντοπίστηκε στην Ισπανία της ψύλλας της φιστικιάς.

Αυτή η πανώλη, πολύ συχνή στη Μέση Ανατολή και την ανατολική Μεσόγειο, είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς των φιστικιών και, για πρώτη φορά, εμφανίστηκε στις ισπανικές καλλιέργειες.

Έτσι εντόπισε μια μελέτη από το περιοδικό Phytoma . Η ανακάλυψη, αξία της Sara Rodrigo-Gómez, της επαρχιακής αντιπροσωπείας της Ciudad Real του Υπουργείου Γεωργίας, Υδάτων και Αγροτικής Ανάπτυξης της Junta de Castilla-La Mancha, και Daniel Burckhardt, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Βασιλείας (Ελβετία ), σημαίνει εντοπισμός της παρουσίας αυτού του παρασίτου σε έως και δεκατέσσερις ισπανικούς δήμους .

Προς το παρόν, αναφέρουν, δεν πρόκειται για φυτοϋγειονομικό πρόβλημα μεγάλης σημασίας , αν και συνιστάται η παρακολούθηση των ανιχνευθέντων πληθυσμών, οι οποίοι είναι συγκεντρωμένοι στην Castilla-La Mancha και στην Extremadura.

Featured Image

Το εν λόγω έντομο, γνωστό ως Agonoscena pistaciae , έχει εμφανιστεί σε δείγματα Pistacia terebinthus, το οποίο χρησιμοποιείται ως υποκείμενο, ενώ μεμονωμένα έχει εμφανιστεί και σε πληθυσμούς Pistacia vera που έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Αυτή η πανούκλα, πολύ συχνή όπως λέμε στη Μέση Ανατολή, δεν φαίνεται να έχει την ίδια λοιμογόνο δύναμη στην Ισπανία, όπως αναφέρεται στη μελέτη. Σε αυτό εξηγούν ότι το έντομο, στις εθνικές φυτείες, δεν τρέφεται με τα φύλλα της Pistacia vera, αλλά παραμένει μόνο στο υποκείμενο .

Βρίσκεται σε αυτούς τους δεκατέσσερις δήμους , η μελέτη ειδοποιεί τους πληθυσμούς των Ciudad Real, Campo de Criptana, Almagro-Miguelturra, Calzada de Calatrava, Chaparrillo, Porzuna, Santa Cruz de Mudela, Valdepeñas και Villarrubia de los Ojos, στην επαρχία από τη Ciudad Real. Villamayor de Santiago (Κουένκα); Villacañas και Viso de San Juan (Τολέδο). Σπαράγγια από Lares (Badajoz); και Jaraicejo (Cáceres).

directoalpaladar.com