Στα μέτρα για το ρεύμα που πολύ καθυστερημένα ανακοίνωσε η Κυβέρνηση της ΝΔ, και κάτω από τη δημοσκοπική της κατάρρευση, η μεγάλη κατανάλωση που αφορά την ενεργοποίηση των αντιπαγετικών του χειμώνα και την πρώιμη άρδευση, είναι στην πλειονότητά της, εκτός επιστροφής. Οι ομαδικοί ανεμομείκτες και οι γεωτρήσεις, όπως είναι οι περισσότερες στην Ελλάδα, δεν περιλαμβάνονται στα μέτρα που ανακοινώθηκαν. Μένουν δηλαδή εκτός επιστροφής των εώς 600 ευρώ οι ομαδικές γεωτρήσεις και τα αντιπαγετικά.

Επιπλέον, καμιά πρόβλεψη δεν ανακοινώθηκε για τους ΤΟΕΒ που βρίσκονται σε οριακή κατάσταση και για εκείνους στους οποίους ήδη καταφτάνουν οι διακοπές παροχής ρεύματος. Για τους συνεταιρισμούς, επίσης δεν προβλέπεται καμία επιστροφή, καθώς τα μέτρα αφορούν μόνο φυσικά πρόσωπα.

Featured Image

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα ψιλά γράμματα και οι κρυφές προϋποθέσεις πετάνε έξω πολλούς αγρότες – φυσικά πρόσωπα. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να εξαπατήσει ξανά τους αγρότες όπως με την υπόσχεση επιστροφής της ρήτρας αναπροσαρμογής που από 80% για το τελευταίο τετράμηνο του 2021 έγινε 45%, και από 60% για το πρώτο τρίμηνο του 2022 έμεινε στο “περιμένετε”. Δεν μπορεί να αντιληφθεί ή αδιαφορεί για το τι πραγματικά συμβαίνει στην κοινωνία και την παραγωγή.

Η χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο επιβεβαιώνει την φήμη της κάθε μέρα.