Ο Αμερικανός Πρόεδρος κήρυξε την 22/03 Εθνική Ημέρα Γεωργίας της Αμερικής που επετειακά “θα γιορτάζεται” ετησίως στις 22 Μαρτίου και προέβη σε επίσημες δηλώσεις απευθύνοντας χαιρετισμό. Σημειώνεται, ότι η διακήρυξη της Εθνικής Ημέρας Γεωργίας της Αμερικής έχει ένα ξεχωριστό πρόσημο διαρκούντος του πολέμου στην Ουκρανία και μεσούσης της επισιτιστικής και ενεργειακής κρίσης.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος απήθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της συμβολής της γεωργίας στην οικονομία αλλά και ολόκληρο τον κόσμο:

Αναγνώριση της ανεκτίμητης συνεισφοράς των αγροτών, εργατών γης, κτηνοτρόφων, ψαράδων, δασοκόμων και άλλων εργατών στη γεωργία

“Την Εθνική Ημέρα Γεωργίας, αναγνωρίζουμε την ανεκτίμητη συνεισφορά των Αμερικανών αγροτών, εργατών γης, κτηνοτρόφων, ψαράδων, δασοκόμων και άλλων εργατών στη γεωργία, που έχουν ασκήσει τη τέχνη τους για γενιές και αγγίζουν τις ζωές των Αμερικανών καθημερινά. Οι άοκνες προσπάθειές τους για την καλλιέργεια των καλλιεργειών, την εκτροφή ζώων και τη διανομή τροφίμων, καυσίμων και φυτικών ινών συντηρούν την Αμερική και ολόκληρο τον κόσμο. Μας βάζουν τα γεύματα στα πιάτα μας, τα ρούχα στην πλάτη μας και τις στέγες πάνω από το κεφάλι μας. Στη πορεία των ετών , οι αγροτικοί εργάτες της Αμερικής χρησιμεύουν ως διαχειριστές της γης, διασφαλίζουν την ασφάλεια και την υγεία των ζώων, των φυτών και των ανθρώπων και ενισχύουν τις αγροτικές μας κοινότητες με οικονομικές ευκαιρίες….”

Οι αγρότες επλήγησαν βαθύτερα από τον COVID-19

“…Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, οι εργαζόμενοι στη γεωργία της χώρας εντάχθηκαν και παρέμειναν ανθεκτικοί, προσαρμόζοντας τις δραστηριότητές τους για να εξασφαλίσουν ότι κάθε οικογένεια έχει αρκετό φαγητό στο τραπέζι. Για να υποστηρίξουμε τις προσπάθειές τους και να διασφαλίσουμε έναν σταθερό εφοδιασμό τροφίμων, η βοήθεια μας για την οικονομική ανάκαμψη της πανδημίας υποστηρίζει τις γεωργικές μας επιχειρήσεις, των οποίων οι δραστηριότητες ήταν από τις πιο σκληρές που επλήγησαν από διαταραχές της αγοράς. Χτίζουμε ένα σύστημα τροφίμων που θα είναι πιο ανταγωνιστικό, ισορροπημένο και δίκαιο — το οποίο θα γίνει δυνατό από διευρυμένες και δικαιότερες αγορές, επενδύσεις που οξύνουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των αγροτών και έμφαση σε πιο προσιτά, υγιεινά τρόφιμα για τους καταναλωτές που παράγονται πιο κοντά στο σπίτι…”

Featured Image

Δεσμεύσεις για στήριξη των αγροτών απέναντι στα μονοπώλια

“…Η Κυβέρνηση μου δεσμεύεται επίσης να προστατεύει τους αγρότες — συμπεριλαμβανομένων των μικρών οικογενειακών αγροκτημάτων που είναι ζωτικής σημασίας για το σύστημα τροφίμων μας — ενισχύοντας τον ανταγωνισμό σε ολόκληρη τη βιομηχανία και σε όλο τον κόσμο. Αναλαμβάνουμε δράση για να επιβάλουμε τους αντιμονοπωλιακούς νόμους, να προωθήσουμε τα γεωργικά προϊόντα στην αγορά πιο γρήγορα, να επεκτείνουμε τη νέα ικανότητα επεξεργασίας γεωργίας και να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα της εφοδιαστικής μας αλυσίδας. Εξαλείφουμε επίσης τα συστημικά εμπόδια που έχουν στερήσει από τους υποεξυπηρετούμενους παραγωγούς τη συνεπή, δίκαιη και ίση πρόσβαση σε ευκαιρίες για πάρα πολύ καιρό. Η Κυβέρνησή μου παραμένει αποφασισμένη να προωθήσει έναν αμερικανικό αγροτικό τομέα που λειτουργεί για όλους…”

Η κλιματική κρίση στο επίκεντρο

“…Η Εθνική Ημέρα Γεωργίας γιορτάζει επίσης τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους ψαράδες και τους δασολόγους που υιοθετούν γεωργικές πρακτικές που βοηθούν στην καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως ξηρασίες, πλημμύρες, πυρκαγιές, ανεμοστρόβιλοι, τυφώνες και άλλες καταστροφές που σχετίζονται με το κλίμα, είχαν καταστροφικές επιπτώσεις στην αμερικανική γεωργία. Η Κυβέρνηση μου δεσμεύεται να βοηθήσει τον αγροτικό τομέα να βελτιώσει την ανθεκτικότητα και τη βιωσιμότητά του, αυξάνοντας παράλληλα την παραγωγικότητα και την κερδοφορία του. Δουλεύοντας μαζί, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι η αμερικανική γεωργία θα συνεχίσει να οδηγεί τον κόσμο στην παραγωγή, ότι ο εφοδιασμός μας σε τρόφιμα είναι ασφαλής και ότι η οικονομία μας παραμένει ισχυρή. ΤΩΡΑ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ, εγώ, JOSEPH R. BIDEN JR., Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δυνάμει της εξουσίας που μου ανατίθεται από το Σύνταγμα και τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών, διακηρύσσω με το παρόν την 22η Μαρτίου 2022, ως Εθνική Ημέρα Γεωργίας. Καλώ όλους τους Αμερικανούς να ενωθούν μαζί μου για να αναγνωρίσουν και να επιβεβαιώσουν τη δέσμευσή μας και την εκτίμησή μας για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους δασολόγους, τους αγρότες και όλους εκείνους που εργάζονται στον αγροτικό τομέα σε ολόκληρο το Έθνος… JOSEPH R. BIDEN JR”.

Agrogata