Featured Image

Η πρώτη δόση στους λογαριασμούς των νέων αγροτών που φθάνει το 70% του συνολικού ποσού που θα λάβουν θα έχει πιστωθεί έως και την Παρασκευή στους λογαριασμούς των 1253 δικαιούχων της Δυτικής Ελλάδος, μετά την υπογραφή της δέσμευσης της σχετικής πίστωσης από τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη.

Το μεγαλύτερο ποσό που θα πιστωθεί σαν πρώτη δόση θα φθάνει τις 28.000 ευρώ και το μικρότερο δεν θα πέφτει κάτω από τα 23.000 ευρώ από τα 33.150.250 ευρώ , σύμφωνα με τον Διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδος κ. Σταύρο Βέρρα.

Συνολικά για τους Νέους Αγρότες στη Δυτική Ελλάδα είναι 63 εκ. ευρώ από τα οποία σε πρώτη φάση ο Περιφερειάρχης δέσμευσε για την πρώτη δόση 44 εκ ευρώ εκ. των οποίων τα 33 και εκ. ευρώ θα πάνε στους λογαριασμούς των ήδη ενταγμένων στο πρόγραμμα νέων αγροτών.

Τα άλλα 10.849.750 ευρώ που έχουν δεσμευθεί είναι για να καλυφθούν ο εν δυνάμει δικαιούχοι το προγράμματος και όσοι από τις ενστάσεις που έχουν υποβάλλει δικαιωθούν. Για τους εν δυνάμει απουσιάζει από τον φάκελο τους ουσιαστικά το πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας ή κάποιο άλλο δικαιολογητικό τυπικό.

Featured Image

Αυτά θα τα εξετάσει ο Β’ αξιολογητής και θα στείλει τους φακέλους, εφόσον είναι πλήρης, προκειμένου να πιστωθούν οι λογαριασμοί τους με την πρώτη δόση.

Επιπλέον πίστωση

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ετοιμάζεται να καταθέσει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για επιπλέον χρηματοδότηση με 5 εκ. ευρώ προκειμένου να καλυφθούν όλοι όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση για να ενταχθεί στο πρόγραμμα. Δηλαδή τα 63 εκ. να γίνουν 68 εκ. ευρώ.

Όσοι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα νέων αγροτών έχουν και προνόμια όσον αφορά τη χρηματοδότηση των σχεδίων βελτίωσης αφού παίρνουν 10% επιπλέον ενίσχυση από τους υπόλοιπους ενώ μοριοδοτούνται και οι φάκελοι τους περισσότερο από τους άλλους που δεν είναι νέοι αγρότες.