Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση, με αφορμή την επιστολή του Αγροτικού-Γεωργικού-Ελαιοκομικού-Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μαρτίνου ο οποίος λειτουργεί ως πιστοποιημένο κέντρο υποδοχής δηλώσεων ΟΣΔΕ, προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης.

Όπως καταγγέλλεται στην επιστολή: «Στη νέα εφαρμογή του ΟΣΔΕ ανέβηκαν οι δασικοί χάρτες, που καθιστούν το 70% των εκτάσεων μη επιλέξιμες για καλλιέργεια από τη στιγμή που οι αντιρρήσεις των δασικών χαρτών έληξαν στις 25/07/2022 και δεν έχουν εκδικαστεί ακόμη. Στη συνέχεια, ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανάρτησε τους χάρτες του Εθνικού Κτηματολογίου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα και στην περιοχή της Κωπαΐδας με ιδιοκτήτες που έχουν εκκρεμότητες με το Κτηματολόγιο». Χωρίς, δηλαδή, να έχει ολοκληρωθεί η εκδίκαση των ενστάσεων και να διευθετηθούν τα προβλήματα, οι αγρότες βρίσκονται προ του κινδύνου να χάσουν δικαιώματα και να υποστούν κυρώσεις, καθώς τα αγροτεμάχια εμφανίζονται με λανθασμένους κωδικούς».

Featured Image

Σύμφωνα με τον κ. Σαρακιώτη: «Στην επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μαρτίνου συνοψίζεται η αδιαφορία, η ανικανότητα και η απουσία σχεδίου από πλευράς της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου. Επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα κινδυνεύουν να απωλέσουν δικαιώματα και να βρεθούν ενώπιον του κινδύνου κυρώσεων, χάνοντας ακόμη και Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης στα οποία ήδη συμμετέχουν, επειδή η Κυβέρνηση εμφανίζεται ανίκανη να συντονίσει το έργο δύο υπηρεσιών. Θύματα αυτής της αδικίας είναι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Μαρτίνου, της Μαλεσίνας και της Λάρυμνας, που βλέπουν τις τεράστιες δυσχέρειες του φετινού χειμώνα δυστυχώς να πολλαπλασιάζονται».