Featured Image

Εχθές στις 8 το βράδυ συγκλήθηκε αγροτική σύσκεψη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Παλαμά από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, μετά το έκτροπο της μη καταβολής της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος σε πλήθος αγροτών.

Ο ΕΟΑΣΚ σήμερα στις 11 πραγματοποιεί κινητοποίηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον ΕΛΓΑ για το συγκεκριμένο ζήτημα που προκάλεσε τεράστια αναστάτωση. Η συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος που περίμεναν οι αγρότες είναι ζωτικής σημασίας ώστε να αποκτήσουν την αναγκαία και απαιτουμένη ρευστότητα για τις εαρινές σπορές. Οι καθυστερήσεις έρχονται να συνδεθούν με τον αιφνιδιασμό του προγράμματος δορυφορικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, εν αγνοία των αγροτών και από αυτούς τους ελέγχους, όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, προέκυψαν ευρήματα σε αγροτεμάχια και δεσμεύτηκαν οι γεωργοί προκειμένου να πραγματοποιηθούν περαιτέρω έλεγχοι.

Featured Image

Η Κυβέρνηση καταγράφει τώρα “αποθέματα” και κάνει monitoring, ξεχνώντας ότι το βαμβάκι φάνηκε τώρα “στα δύσκολα” του πολέμου της Ουκρανίας ότι “κρατάει τα μπόσικα” της ελληνικής γεωργίας. Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση θεώρησε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνει τον Μεγάλο Αδελφό, μία με τις καταγραφές αποθεμάτων και μια με τα monitoring, ενώ όταν φώναζαν οι αγρότες για τις ελληνοποιήσεις, η Κυβέρνηση δήλωνε συστημική αδυναμία για καταγραφή… O tempora, o mores!

Agrogata