Σε απόγνωση οι παραγωγοί σταφίδας που βλέπουν μια ακόμη χρονιά να πηγαίνει… χαμένη. Μετά από τα όσα… απίστευτα συνέβησαν πέρυσι με τα αποθέματα που έμειναν και την πολιτεία που κοιτούσε αδιάφορη -στεκόμενη σε μια ενίσχυση που στην πράξη έφθασε τα 10 λεπτά!- επιτρέποντας έτσι σε μια μικρή μερίδα εμπόρων να κάνουν το “παιχνίδι” τους καταβαραθρώνοντας τις τιμές από εκεί που είχαν φθάσει κοντά στα 2€ κοντά στα 50 λεπτά, ήρθε και το χτύπημα της φετινής περιόδου.

Αφού κάποιοι δεν συμφώνησαν στο τραπέζι που κάθισαν όλοι για μια κατώτατη τιμή στα 1,5€ και άφησαν την Παναιγιάλειο να προσπαθεί με μια τιμή στο 1,25€, τώρα “σπάνε” την αγορά με τις γνωστές εμπορικές πρακτικές εκμεταλλευόμενοι την απόγνωση των παραγωγών. Μπροστά στις πολλές ανάγκες οι καλλιεργητές φθάνουν να πωλούν ακόμη και στα 70 λεπτά, που σημαίνει πολύ κάτω από το κόστος παραγωγής!

Featured Image

Οι περισσότεροι πια μπροστά σε αυτό το σκηνικό που διαμορφώνεται και μην αντέχοντας να πληρώνουν και τη διαφορά στο υπέρογκο κόστος παραγωγής, ξεριζώνουν την καλλιέργεια και με απόγνωση καυτηριάζουν τις πρακτικές αυτές, αλλά και την… ανυπαρξία της πολιτείας.