Με την Κυβέρνηση να μην έχει λάβει σοβαρά μέτρα για την πάταξη του ενεργειακού κόστους και τον έλεγχο της αγοράς των τροφίμων, που φεύγουν από το χωράφι με τιμές κοψοχρονιά και φθάνουν στα μάρκετ σε τιμές άνω των 2 ευρώ, οι παραγωγοί ακτινίδιου, όπως και η πλειονότητα των παραγωγών αγροτικών προϊόντων, εισπράττει ψίχουλα για την φετινή παραγωγή.

Εκτός των φαινομένων ανοικτών τιμών που παρουσιάζονται σε αρκετές περιοχές της χώρας, πληροφορίες του Agronewsbomb, τόνιζαν πως γίνονται αγοραπωλησίες και κλείνονται κτήματα ακόμα και με 30 λεπτά το κιλό. Οι υψηλότερες περιοχές που έχουν καταγραφεί είναι στα 60 με 70 λεπτά και αφορούν τη Θεσσαλία.

Οι παραγωγοί φαίνεται πως πληρώνουν την χασούρα των εμπόρων με το ηλεκτρικό ρεύμα και τις χρεώσεις για τη συντήρηση των ακτινίδιων.

Featured Image

Οι έμποροι έχουν μπει στο… τρυπάκι εδώ και δυο χρόνια περίπου, προετοιμάζοντας τον αγροτικό κόσμο, για πίεση των τιμών, λόγω όπως λένε της αύξησης των καλλιεργούμενων εκτάσεων. Αυτό που δεν λένε είναι πως η αύξηση των τιμών των βασικών εισροών φέρνει υπολίπανση των χωραφιών και μοιραία θα μειώνεται η παραγωγή. Επίσης, δεν μιλάν γιατί δεν τους συμφέρει για τα κρούσματα από διάφορες ασθένειες και μύκητες που καταστρέφουν τις ακτινιδιές. Αυτό αφορά κυρίως την Ιταλία που φέτος ψάχνει με το… μακαρόνι το ποιοτικό ακτινίδιο, αλλά και στην χώρα μας.

Μέσα σε όλα αυτά, οι καταναλωτές διαπιστώνουν ότι για να αγοράσουν ακτινίδια πρέπει να πληρώσουν κάθε φορά μια περιουσία και το χειρότερο είναι πως κανείς μα κανείς από την Κυβέρνηση, δεν παίρνει θέση. Η βόμβα στην αγορά ακτινίδιου δεν θα αργήσει να σκάσει…

Newsroom Agronewsbomb