Featured Image

Λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες της Κυριακής, η κυβέρνηση δια στόματος του γγ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ανακοίνωσε τα νεότερα γύρω από την εφαρμογή του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου στις κρητικές επιχειρήσεις που έχουν υποβάλλει αίτηση για το α’ εξάμηνο του 2022 και την έκτακτη ενίσχυση στους κατά κύριο επάγγελμα κτηνοτρόφους σε Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Πιο συγκεκριμένα, ο γ.γ. Μανώλης Κουτελάκης με δηλώσεις του από το Ηράκλειο, έκανε γνωστό ότι μέχρι αύριο Τετάρτη, 17 Μάη, θα έχει ολοκληρωθεί η καταβολή και πίστωση χρημάτων για το μεταφορικό ισοδύναμο προς κρητικές επιχειρήσεις, μεταποιητικές και επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα, όπως συνεταιρισμούς και ενώσεις, ύψους 7 εκ ευρώ.

Συνολικά, τα ποσά που έχουν δεσμευτεί για όλην τη νησιωτική χώρα είναι 16 εκ ευρώ.

Έκτακτη ενίσχυση σε 12.000 κτηνοτρόφους της Κρήτης

Featured Image

Επίσης, σε ότι αφορά την έκτακτη ενίσχυση σε κατά κύριο επάγγελμα κτηνοτρόφους νησιωτικών περιοχών που ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, είπε ότι το ΦΕΚ της ΚΥΑ έχει ήδη δημοσιευθεί και ότι αύριο Τετάρτη 17 Μάη θα ανοίξει η πλατφόρμα για υποβολή ηλεκτρονικά των αιτήσεων.

Πρόκειται για τη διάθεση 8 εκ ευρώ εφάπαξ σε 12.000 κατά κύριο επάγγελμα κτηνοτρόφους της Κρήτης, ανάλογα με το μέγεθος του ζωικού κεφαλαίου, σύμφωνα με το site neamatia.gr.

Όπως μόνο το Agronewsbomb έχει γράψει εδώ και πολλές ημέρες η πληρωμή αυτής της ενίσχυσης αναμένεται εντός του καλοκαιριού.