Συναντήσεις  Θανάση Παπαθανάση στο ΥπΑΑΤ με τον Υπουργό κ. Γεωργαντά και τον Υφυπουργό κ. Κεδίκογλου.

Δέσμευση ΥπΑΑΤ για ενισχύσεις de minimis σε εκτροφείς αυτόχθονων φυλών βοοειδών Αιτωλοακαρνανίας 

Μια ακόμα εποικοδομητική συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε  ο τ. Δήμαρχος Ναυπάκτου και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Παπαθανάσης. Συγκεκριμένα συνάντησε με εκπροσώπους της Ένωσης Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών από το νομό Αιτωλοακαρνανίας και όχι μόνον, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμο Κεδίκογλου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα, αλλά και τα χρόνια προβλήματα του κλάδου, που απασχολούν αρκετούς συμπολίτες μας – κτηνοτρόφους και στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Το παρόν στη συνάντηση εκ μέρους των κτηνοτρόφων έδωσαν εκ μέρους της Ένωσης Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών, ο Πρόεδρος κ. Αχιλλέας Τσαπραΐλης και το μέλος του ΔΣ της Ένωσης από το νομό μας, κ. Βαγγέλης Ντάικος.

Μετά το πέρας της, ο κ. Θανάσης Παπαθανάσης δήλωσε σχετικά: «Είχαμε την ευκαιρία μαζί με τους εκπροσώπους του δυναμικού αυτού παραγωγικού κλάδου της κτηνοτροφίας με τις πολλές ιδιαιτερότητες να θέσουμε στο ΥπΑΑΤ όλα τα ζητήματα.

Featured Image

Ζητήματα τρέχοντα που έχουν να κάνουν με τα αυξημένα κόστη εκτροφής και όχι μόνον, αλλά και χρονίζοντα, όπως της έκτακτης ενίσχυσης που παραμένει σε εκκρεμότητα πολλούς μήνες για τα συγκεκριμένα βοοειδή.

Από το ΥπΑΑΤ μας εξήγησαν πως εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ενίσχυσης των αυτόχθονων φυλών βοοειδών με κρατικές ενισχύσεις de minimis, συνολικού ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

Είμαστε ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που λάβαμε και θα είμαστε ακόμα περισσότερο γνωρίζοντας πως οι κτηνοτρόφοι μας θα λάβουν τελικά την πολυπόθητη ενίσχυση για να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα οικονομική δυσχέρεια.

Παραμένουμε δίπλα στον κάθε παραγωγό».