Από τις 12 Ιουλίου 2022 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης στο υποέργο «Πράσινος Αγροτουρισμός» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στόχος του υποέργου είναι η ανάπτυξη του αγροτικού τουρισμού και η διασύνδεσή του με την πρωτογενή παραγωγή και την μεταποίηση. Η δημόσια ενίσχυση ανέρχεται σε 49.006.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την περίοδο 2022-2025.

Ειδικότερα, στόχος του υποέργου «Πράσινος αγροτουρισμός» είναι η αύξηση του βαθμού συνεργασίας μεταξύ των παραγωγικών τομέων, την βελτίωση της θέσης του αγροτών στην αλυσίδα αξίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της αναγνωρισιμότητας των προϊόντων στις αγορές μέσα από την τοποθέτησή τους σε σημεία προσέλκυσης επισκεπτών – τουριστών και την ανάπτυξη δράσεων βιωματικού τουρισμού και την ενσωμάτωση διαδικασιών καινοτομίας και χρήσης νέων τεχνολογιών αλλά και διαδικασιών φιλικών προς το περιβάλλον, που περιορίζουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Featured Image

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι Νομικά πρόσωπα, Κοινωνικές Συνεταιριστικές επιχειρήσεις και Κοινοπραξίες.

Ενδεικτικά οι επιλέξιμες δαπάνες που προβλέπονται αφορούν σε ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων και υποδομών, αγορά εξοπλισμού και νέων τεχνολογιών, δημιουργία αλυσίδων αξίας στην αγροδιατροφή, προώθηση νέων τουριστικών προϊόντων, συμβουλευτική.

Ο ελάχιστος προϋπολογισμός κάθε πρότασης προβλέπεται στο 0,5 εκατ. ευρώ για όλες τις επιχειρήσεις και ο μέγιστος στα 12,5 εκατ. ευρώ με το ποσοστό ενισχύσεων ανάλογα με την Περιφέρεια για τις ΜΜΕ να ανέρχεται στο 50%.

ΠΗΓΗ…..in.gr