Το Κυβερνείο του Νότιου Σινά είναι διάσημο για την καλλιέργεια ελαιόδεντρων όλων των ειδών, καθώς αυτά τα δέντρα χρειάζονται ζεστό καιρό όλο το χρόνο, πολύ ζεστό κατά την περίοδο ωρίμανσης της καλλιέργειας.

Οι αγρότες τρυγούν τη σοδειά τους, την οποία προσδοκούν για έναν ολόκληρο χρόνο, στις αρχές Αυγούστου και η περίοδος συγκομιδής διαρκεί 4 μήνες, ανάλογα με το είδος της ελιάς.

Ο Mahmoud Ahmed, μηχανικός σε ένα από τα αγροκτήματα στην πόλη Tur Sinai, είπε ότι η περιφέρεια του Νότιου Σινά διαθέτει όλα τα εδαφικά και κλιματικά στοιχεία που είναι κατάλληλα για την καλλιέργεια ελαιόδεντρων όλων των ειδών. Ο καλύτερος τύπος ελιάς για τουρσί είναι «μήλο», που χαρακτηρίζεται από το μεγάλο του μέγεθος και μοιάζει με το μήλο στην αρχή της ωρίμανσής του, ακολουθεί ο τύπος «καλαμάτας». Η διαδικασία συγκομιδής γίνεται σταδιακά, όπου οι καρποί συγκομίζονται πλήρως ώριμοι και μετά επιστρέφουμε ξανά. για τη συγκομιδή των υπόλοιπων καρπών αφού ολοκληρωθεί η ωρίμανση τους.

Ο “Mahmoud” εξήγησε σε δήλωσή του στο “Masrawy”, ότι υπάρχουν καρποί κόκκινου χρώματος στα ελαιόδεντρα τύπου “μηλιάς”. και οι πλήρως ώριμοι καρποί πράσινου χρώματος είναι μεγάλοι σε μέγεθος, επισημαίνοντας Η ποσότητα της καλλιέργειας ποικίλλει από έτος σε έτος και εξαρτάται από την έκταση της φροντίδας των δέντρων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, εκτός από τις καιρικές συνθήκες, και την ελιά Τα δέντρα χρειάζονται ζεστό καιρό, το οποίο είναι διαθέσιμο στην πόλη Tur Sinai.

Featured Image

Σε ό,τι αφορά τις τιμές των ελιών, ο «Μοχάμεντ» τόνισε ότι η τιμή του κιλού ποικίλλει ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση και μερικές φορές μπορεί να φτάσει και τις 17 λίρες (μέχρι 72 λεπτά του ευρώ).

Από την πλευρά του, ο Δρ Mohamed Shata, υφυπουργός του Υπουργείου Γεωργίας στο Νότιο Σινά, είπε ότι η συνολική έκταση που φυτεύτηκε με ελαιόδεντρα φέτος ανήλθε σε 23.874 στρέμματα σε επίπεδο κυβερνήτη, συμπεριλαμβανομένων 20 χιλιάδων στρεμμάτων στο Ras Sidr, και τα υπόλοιπα της περιοχής κατανέμεται στην πόλη Tur, και οι χώροι είναι απλοί στις πόλεις Nuweiba και St. Catherine.

Εξήγησε ότι περίπου το 90% της έκτασης που φυτεύτηκε με ελαιόδεντρα σε επίπεδο περιφέρειας είναι ελαιοπαραγωγικά δέντρα, τα οποία είναι “Kunaki, Cortina, Benzilinoa και Picula”, και αυτές οι ποικιλίες χαρακτηρίζονται από αύξηση της αναλογίας λαδιού σε αυτά, ιδιαίτερα «Benzalinoa and Picula», και καλλιεργούνται είδη τουρσί με τρόπο το 10% της ελαιοκομικής έκτασης του νομού, τα πιο γνωστά από τα οποία είναι «μήλο, καλαμάτα».

Τόνισε ότι η περίοδος συλλογής ελιών για παστοποίηση ξεκινά από τις αρχές Αυγούστου κάθε έτους και η διαδικασία συγκομιδής συνεχίζεται για περίπου δύο μήνες.