Featured Image

Μια παρέμβαση για το πετρέλαιο κίνησης που τσουρουφλίζει αγρότες και επιχειρήσεις ρίχνοντας την παραγωγή προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη βουλή την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Αποκλειστικές μας πληροφορίες τονίζουν ότι σε πρώτη φάση ετοιμάζεται επιδότηση του πετρελαίου στην αντλία όπως ίσχυε μέχρι πριν λίγο καιρό. Η επιδότηση θα είναι της τάξης των 15-20 λεπτά και εφόσον υπάρχει δημοσιονομικός χώρος ίσως διευρυνθεί. Το μέτρο αυτόματα θα αποσυρθεί αν πέσουν οι τιμές του πετρελαίου.

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά σε όλα τα μέτρα που εφαρμόζονται ή έχουν εξαγγελθεί και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέας παρέμβασης στο ντίζελ κίνησης. Αναφερόμενος στην μεγάλη αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης τόνισε ο πρωθυπουργός ότι αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά πανευρωπαϊκό φαινόμενο. «Δεν το περιμέναμε αυτό πριν από δυο μήνες, είπε ο πρωθυπουργός. «Μετράμε τις δυνατότητες μας και θα δούμε αν θα κάνουμε κάτι παραπάνω με το ντίζελ κίνησης», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, οι εκρηκτικές ανατιμήσεις στην ενέργεια, στα καύσιμα και σε είδη πρώτης ανάγκης, έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες σε εργαζόμενους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις και ναρκοθετούν τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, με τα επίσημα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα μας. Προσθέτει ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται πεισματικά να ρυθμίσει την αγορά της ενέργειας με πλαφόν στη χονδρική και λιανική τιμή στο ρεύμα, να περιορίσει το περιθώριο κέρδους των παραγωγών ενέργειας, να προχωρήσει σε πραγματική φορολόγηση των υπερκερδών και επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ ώστε να λειτουργήσει ως επιχείρηση κοινής ωφέλειας. Ενδεικτικό είναι ότι μόνο για τον Σεπτέμβριο 2022, τα υπερκέρδη των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, για τους οικιακούς και εμπορικούς πελάτες, ανέρχονται σε 485 εκατ. ευρώ.

«Ήθελα να έρθω σήμερα στη Βουλή για να μου δοθεί μία ευκαιρία ενώπιον του ελληνικού λαού να ξεκαθαρίσω αλήθειες και ψέματα. Το παράδοξο αυτής της συνεδρίασης είναι ότι δεν διαφωνούμε ουσιαστικά στις διαπιστώσεις», τόνισε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός. «Πράγματι, παρά τις γενναίες παρεμβάσεις, οι λογαριασμοί ρεύματος παραμένουν υψηλοί, η λειτουργία επιχειρήσεων γίνεται πιο αγχώδης, οι πολίτες δοκιμάζονται και αγωνιούν για το δύσκολο χειμώνα» σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Η χώρα μας δεν είναι ούτε πρώτη στον πληθωρισμό, ούτε πρώτη στην ενεργειακή ακρίβεια» ανάφερε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Η αλήθεια είναι πως ναι, η Ελλάδα έχει λίγο υψηλότερο πληθωρισμό, 12%, από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά υπάρχουν ουκ ολίγες χώρες άνω του 15%. Σε μία μεγάλη καταιγίδα η πατρίδα μας αμύνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με μέτρα και στήριξη του εισοδήματος. Μόνο για το 2022 η δέσμη στήριξης πλησιάζει τα 13 δισ. ευρώ. Μιλήσατε για την ενέργεια. παρουσιάσατε ότι η Ελλάδα έχει την ακριβότερη ενέργεια στην Ευρώπη. Να δούμε τα απόλυτα στοιχεία. Μαζί με ΦΠΑ, το Σεπτέμβριο του 2022, Αθήνα 23,23 σεντ ανά κιλοβατώρα. Μαδρίτη, 42 και το περιβόητο ιβηρικό μοντέλο το οποίο διαφημίζετε. Αυτές είναι οι πραγματικές τιμές τις οποίες πληρώνουν οι Έλληνες καταναλωτές. Σταματήστε τα ψέματα και την παραχάραξη της αλήθειας. Με τις επιδοτήσεις που δίνουμε το κόστος ενέργειας είναι αισθητά χαμηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ – Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις

Από την Τρίτη 25 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει σύμφωνα με πληροφορίες η καταβολή των συντάξεων του Νοεμβρίου 2022 και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022.

Oι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

-Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το ΙΚΑ(ika.gr)τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

-Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από τοΙΚΑ(ika.gr)τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Προς ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ - ΟΠΕΚΕΠΕ - ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Νοεμβρίου 2022 θα πληρωθούν ως εξής:

-Ο ΟΑΕΕ(oaee.grθα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

-Ο ΟΓΑ(oga.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

Featured Image

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

Το ΝΑΤ(nat.gr) και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

Ο ΟΠΕΚΑ (opeka.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου

Επικουρικές Συντάξεις ΕΤΕΑΕΠ

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση.

Ως εκ τούτου οι επικουρικές συντάξεις μηνός Νοεμβρίου του 2022 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.