«Το Υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης (MADR), μέσω της Υπηρεσίας Πληρωμών και Παρέμβασης για τη Γεωργία (APIA), πραγματοποιεί την πληρωμή κρατικής ενίσχυσης για τη στήριξη της δραστηριότητας των κτηνοτρόφων το 2022, στο πλαίσιο της κρίσης που προκλήθηκε από την επιθετικότητα της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας», αναφέρεται σε δελτίο τύπου του θεσμού που παραδόθηκε, την Τετάρτη, στη σύνταξη του AgroTV.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της APIA, το ποσό που εγκρίθηκε για πληρωμή είναι 102.320.520,16 λέι για έναν αριθμό 12.380 δικαιούχων, με το ποσό της κρατικής ενίσχυσης να είναι 73 ευρώ/ενήλικη αγελάδα.

Featured Image

Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης που μπορεί να χορηγηθεί για κάθε δικαιούχο δεν υπερβαίνει το ισοδύναμο σε λέι των 250.000 ευρώ, με τη συναλλαγματική ισοτιμία που καθορίζει η Εθνική Τράπεζα της Ρουμανίας, η οποία ισχύει κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του έκτακτου διατάγματος αριθ. 3/2023.

Η APIA διευκρινίζει ότι τα ποσά που λαμβάνονται μέσω άλλων καθεστώτων στήριξης που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό στην Ενότητα 2.1 – Περιορισμένα ποσά ενίσχυσης, σημείο 56, στοιχείο α) της ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφαιρούνται από το μέγιστο όριο των 250.000 ευρώ/δικαιούχο.